VISITED by JANINE CALDWELL | TANITIM, ALINTI VE ÇEKİLİŞ


Herkese merhaba :) 

Geçen hafta bir çılgınlık yaptım ve sevgili blog arkadaşım Damla'nın da gazıyla yeni bir blog turuna katıldım. Dur bir dakika! Bir değil, iki. Ama konumuz bu değil ;)

Şimdi sizlerle önce kitabımız ve yazarımız hakkındaki bilgileri, daha sonra da ön okumaya benzer ama ondan daha kısa bir alıntı ve en son olarak da çekilişimizi paylaşacağım :) Öyleyse siz de hazırsanız başlayalım!:


17 yaşındaki Joanna Murphy, hayatında ki inancı kaybetmiştir.  Annesinin dikkatini çekmek için yarışan, üvey babasının ailesine karşı ihlaline bir küskünlüğü vardır. En iyi arkadaşı, Tommy, bir kızla çıkmadan önce nasıl bir kız tarafından işkence çekildiğine dikkat edilmediği gibi Joanna ona aşık olduğuyla ilgili etrafta bir ipucu vardır. Herkesin bildiği gibi erkeklerin minyon kızları tercih ettiği şu zamanlarda, onun anormal bir şekilde uzun boylu yapan Tanrı yine hastalıklı şakasını yaparak son vuruşunu yapmıştır.

Sonra garip bir kazada Johanna, olağandışı bir şekilde düşen bir yıldızın parlaklığından sonra onun için ortaya çıkan nefes kesici bir genç olan James ile tanışır. Ansızın, bir uzaylıyla karşılaşması ile ilgili rüyası tümüyle gerçek olur. Hayatını tanınmaz hale getirilmiş bir şekilde bulduğunda, patlayıcı çalışmasının orijinal modelini, bu zamana kadar gerçekleştirdiği her isteğinin pişmanlığının yaptırabildikleri ile kendi hayatına sığdırmıştır.

Yazar Tanıtım:
Janine Caldwell, Concord-CA'da doğdu ve Clayton'ın küçük San Francisco Bay Area kasabasında büyüdü. Lise mezuniyetinden dört gün sonra, San Luis Obispo’da bulunan California Politeknik Devlet Üniversitesine gitmiş ve İngilizce bölümünden derece ile mezun olmuştur.

Janine şimdi kocası ve iki oğluyla Anthem-AZ'de yaşıyor. Ömür boyu bir edebiyat fanatiği olarak, kendi işini yazma olarak saplantılı hale getirmeden önce, edebiyatın sadece bir zaman meselesi olduğunu biliyordu. Grimm Kardeşler ve Anita Loos (Gentlemen Prefer Blondes) gibi, kurgu yazılarının DNA’sın da olduğunu düşünüyordu.

YA coming-of-age fantasy türünde olan Visited, The Vortex Serisinin ilk iki kitabı olan Rematch ve Double Fault’da dahil olmak üzere Janine tarafından çıkarılmıştır. YA fantasy romance türündeki The Vortex serisinin son kitabı olan Deuce, sonbahar 2013 yılında çıkacaktır.



Alıntı:

Onu bakakaldım, korku baştan sona damarlarımda akmaya başladı. "Kimsin sen?"

"Bir dost." Sahip olması bile yeterli ses tonuyla cevap verdi, ama aynı zamanda, yüzü kehribar renginde kızarmaya başladı, onun sıcak ve alışılmadık bir biçimde canlı görünmesini sağladı. Asla bilmediğim bu kadar parlak bir ışık yayıyor olamazdı. Dünya'dan olmazdı, bu kadar.

"Bir dost." Bir yudum yutmadan önce geri fısıldamanın yolunu buldum. "Sen-sen insan mısın?" Yarı dalga geçiyordum, ama yıllarca gerçekçi bilim kurgu fimleri izledikten ve bir kütüphanede fantastik romanlar okuduktan sonra, bence soru itiraf etmek istediğimden daha fazlası demekti. Her harükarda, bana cevap vermedi. Durumundan emin değilmiş gibi hızla gözlerinin yanıp sönmesini önledi.

Tekrar, ne düşüneceğime şaşırmış bir haldeydim. Oldukça basit bir soru sordum ve o cevapbile veremedi diye düşündüm. Atladığına göre, bana insan olmadığını söylemeye çalıştığını varsaymak zorundaydım! Bu gerçekten oluyor mu? Ve, daha da önemlisi, eğer insan değilse nedir?

Beynimin gözeneklerinin içerisinden bir anda duzinelerce görüntüler akmaya basladi, heyecandan göğsüm inip kalkıyordu. Filmleri, T.V. şovlarını, grafik romanları, ve kendi hayal gücümle James'in olabileceği yaşam formlarını düşündüm. Bunun bir düzmece ya da bir yanlış anlaşma olduğu konusunda bir sonuca vardığıma dair kendimi ikna etmeye çalışıyor olsam da, aklımın bir köşesinde bir şey beni rahatsız ediyordu. Bir şey fısıldadı: Her zaman diğer dünyalardaki varlığı kabul etmedin mi? Tommy ile olasılığı yüz kere tartışmadın mı?

Her iki sorunun da katı cevabı evet. Tüm mantığıma rağmen, James'in ne olduğunu bildiğime karar verdim.

"Sanırım, ne olduğunu biliyorum." Zayıf bir tepkiyle söyledim.

 Hala sıcak, hala parlayan gözlerinde beklentili bir kıvılcım ile bana döndü.

"Dün gece o yıldız ile Dünya'ya geldin, değil mi?"

Kan yanaklarını, ona daha da doğaüstü bir parlaklık vererek doldurdu ve ben, sahip olduğum cevabı öğrendim.

"İşte bu, değil mi?" Dimdik bir şekilde oturdum ve çarşafı avucumum içinde sıktım. "Başka bir gezegendensin. Bu şekilde iyileşme gücüne sahipsin."

Bir saniye için sönük kaldı, ama inanılmaz şekilde inkar etmedi. Cevabı için tavanı ararıyormuş gibi kirpikleri yukarı titredi. Bir an sonra, yoğun ifadesini yine bana çevirmeden önce, basını salladı ve ensesine düşen yumuşak kıvrımları uzaklaştırdı. Dudaklarını yaladı ve dalgın daldın gülümsedi, ama ben utanmadan önceki aynı ihtiyacı hissettim; şoktan ya da bir odak kaybından alup olmadığını bilmiyorum, ama bakışlarını tutması neredeyse imkansızdı.

İnandığım şeyle yüzleştiğim gerçeğini kabul etmeye çalışırken tüm zihnim titriyordu.

"İnanılmaz. Tüm bu zaman boyunca haklıydım," kendi kendime yorumu mırıldandım. "Uzaylılar varmış."


Şimdi de sırada çekilişimiz var! :D

Çekiliş uluslararası açıktır ve ilk şartı yerine getirmek zorunludur.

Çeviriler bana, Yorum Durağım ve Tuğçe'nin Kitaplığı'na aittir! 
İzinsiz çevirilerimizi kullanmayınız.
Herkese başarılar ve kolay gelsin :)

a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder