RUBY'S FIRE by CATHERINE STINE | KİTAP VE YAZAR TANITIMI, KARAKTER ESKİZLERİ


Herkese günaydın :)

Bugün sizlerle önce kitabımızın ve yazarımızın tanıtımını, daha sonra yazarımızın karakterler hakkında eskizlerini ve kısa ama ilginç söyleşisini paylaşacağım :D

Ruby's Fire by Catherine Stine 
Seri: Fireseed #2 (Bununla birlikte, tek başına olarak da okunabilir)
Yayın Tarihi: 26 Haziran 2013
Tür: Genç Yetişkin Bilim-Kurgu

Kitap Tanıtım:

Eğer değişikliklerin hepsi seninle ilgiliyse, geriye ne kalır?

17 yaşındaki Ruby, sadece değiştirdiği kıyafetleri, Oblivian Powder kesesi ve sessiz küçük kardeşi olan Thorn ile birlikte kaçar. Yetimler için bir yatılı okul olan Greening’e gelmeden önce, sonunda koşmayı bırakabilmiştir. Ya da yapabilmiş midir? Greening göründüğü gibi değildir. Öğrenciler kontrolsüz bir şekilde yakıp yıkıyor ve Fireseed ürünlerinin sırlarından hoşlandığı zaman, korkutucu fiziksel değişikler yaşar. İri yarı cazibesinden, sert konuşan ve binanın görevlisi olan Blane’den utanıyor ve nazik Armonk ile neden mutlu olamadığını merak ediyordur. Muhteşem güzelliğinin sorumluluğu bir yük olarak kabul ediyor ve o şeyi hayatta kalabilmek için yanlış kullanıyordur. Ve içinde gerçek bir güzellik bulabilmeyi, yeteneklerini merhem yapan kişi olarak kullanmayı, Stiles kabusları olmadığı zaman, Oblivion’a olan bağlılığını nasıl durduracaktır?

Vegas Denizi’nin zengin kralı George Axiom bir öğrenci yarışmasında kazanana büyük bir ödül teklif ettiğinde, tehlikeli mezhebin ne olduğunu bildiğinden itibaren, Ruby, ailesini ve arkadaşlarını kurtarmak için ödülü alabilmek için umutludur. Ama Stiles onu geliştirmek için geldiği zaman ve yarışmanın en şaşırtıcı tarafları oluşturulduktan sonra Thorn hasta olduğunda, Ruby dünyanın sonsuza kadar değiştiğini biliyordur. 2099 dünyasında kurulmuş olan bu romantik fantazyada baş karakter olarak, hırçın kahraman Ruby vardır ve kesinlikle YA ve yeni yetişkinlere hitap eden bayılanacak saygınlığı olan bir dökümandır.

Yazar Tanıtım:
Catherine Stine YA, yeni yetişkin ve orta sınıf kurgu yazıyordur. YA fütüristik gerilim romanı Firesees One sayesinde, 2013 USA Book News International Book Awards da hem YA hem de bilim kurgu alanında yazarı finalist olarak gösterilmiştir. Aynı zamanda 2013 Bronze Wishing Shelf Book Award ve 2013 Indie Reader Approved’da önemli kişi ödülü verilmiştir. YA romanı olan Redugees, New York Public Library Best Book ödülünü kazanmıştır. A Girl’s Best Friend, orta sınıf kurgu kitapları içerisindedir.

Fireseed One’ın devamı olan Ruby’s Fire yazarlardan ve inceleyenlerden bir sürü övgü almıştır.

Catherine, gittikçe özgür ve vahşi özgür saltanata sahip olan hayal gücünü yazarken çok eğleniyordur. Okuyucularını ve blog yazarlarını çok seviyordur.


Karakter Eskizleri:

Ruby: 17 yaşında ki Ruby, nasıl bir güzelliğe sahip olduğundan korkuyordur çünkü her zaman istediğinden daha fazla ilgi kazanıyordu. O karışım iksirlerinin bir ustasıdır, mağarada kertenkele avladıkları ve onların zehirlerini sağdıklarında babasının ona öğrettiği bir beceridir. Kertenkele ve böcekleri yakalamak için torbalar dolu olan bir kemer takar. Garip bir çöl tarikatında büyüdü ama kaçtığı geceye kadar ne kadar tehlikeli olduğunu fark etmemişti. Bu yüzden hala Oblivion'a ve uydurduğu uyku ilacına ihtiyacı vardır ama bırakmak istiyordur.

Blane: 18 yaşındaki Blane, The Greening'in yerleşik korumasıdır. Aynı zamanda orada bir öğrencidir. Büyük omuzlara ve keskin bir yüze sahiptir, yine de ela gözlerindeki kurnaz ışıltı ve bal rengindeki çillerinin serpintisi daha hafif, daha eğlenceli tarafını akla getirmektedir. Korkunç bir tsunamide sevgili köpeği Cloud da dahil olmak üzere tüm ailesini kaybettiği Doğu Sahili/Yakası bölgesinden kaçtı. Bir söylentiye göre, o günlerde annesi genetik uzmanı ve babası beyin cerrahıydı ama Ruby buna inanmıyor çünkü Blane, onun kafasındaki karışıklığı seviyordur. Blane gizlice Ruby'i izlemeye çok zaman harcıyır, onu anlamaya çalışıyor.

Bize söylesene Ruby, hayatta gerçekten ne istiyorsun?

Vegas Deniz kenarındaki büyük bir dalga renkli evi satın almak için, iksirlerimden yeterince para kazanmak istiyorum. Annemi tarikattan kurtarmak ve oradaki tüm arkadaşlarımı yerleştirmek istiyorum. Küçük kardeşim Thorn için özel bir öğretmen kiralamak istiyorum, bu yüzden ceza alabilir ve büyükleri onu döverek ifade ederler.

Blane?

Kuzey Rastavik domuzundan iyi bir yemek istiyorum. Futbol oynamak istiyorum. Köpeğim Cloud'u geri istiyorum. Denkleme bir şey katacak insanlarla birlikte olmak istiyorum. (Ruby uzun, duygusal bir bakış veriyor) Yalnız kalmak istiyorum.

(Ruby onu dirsekler)

Yalancı!

Blane, en sevdiğin renk nedir?

( Ruby'den üzeri bir bakış attıktan sonra ) Sarı, sarışın, onun saçları gibi.

Ruby?

Mavi, dalgaların rengi. Sürekli onları hayal ediyorum -gelmiş geçmiş en mavisini. Eğer Axiom yarışmasında finale kalmayı kazanırsam, Pasifik'i görmeye gideceğim.

Blane

Ben finale kalmayı kazanacağım. Benimle savaşman gerecek. Birlikte bir hovercraft üzerinde bir sürüşe dayanmanın mümkün olduğunu düşünüyor musun?

Ruby?

( Burnunun köprüsünden aşağı bir parmak kayar ve yavaşça, muzipçe söyledi) Denkleme bir şeyler getirmek şartıyla.


Çeviriler Kördüğüm Hayaller ve Yorum Durağım'a aittir.
İzinsiz kullanmayınız.
Keyifli okumalar :)

Yorum Gönder