GÜZEL ŞEYTAN (A BEAUTIFUL EVIL) by KELLY KEATON


Tanıtım:
Vazgeçilmez bir güç.
Kazanılması gereken bir savaş.

Karanlıgın Kızının sonundaki korkunç mezarlık savaşından sonra Ari ve arkadasları neyle karsı karsıya olduklarının farkındalar. Arinin basında Medusa laneti var ve bir gün dönüsecegi sey kabuslarına giriyor. Daha da kötüsü, tanrıça Athena küçük Violetı kaçırdı ve simdi Ariyi yok etmekle tehdit ediyor.
Ari, gözlerini ayıramadıgı Sebastian ile birlikte Athena hakkında ögrenebilecegi kadar çok sey ögrenmenin ve Violetı kurtarmanın pesinde. Fakat iyilikle kötülügün savası düsündügünden çok daha büyük çapta. Bugüne dek hayal bile edemedigi kadar dehsetengiz bir dünyaya çekiliyor yavas yavas.
Karanlıgın Kızı ikinci kitapla devam ediyor. Bir kez daha mitoloji ve kötülük, bugünkünden çok farklı bir New Orleansta kol gezmeye devam ediyor.
 


Tanrılar ve Canavarlar serisinin ikinci kitabıdır.
Dikkat yazı spoiler içerebilir!

  Yunan Mitolojisi ile alakası olan kitapları okumayı seviyorum. Aynı zamanda içinde her tür fantastik yaratığı barındıran kitapları da okumayı seviyorum. Siz de seviyorsanız, bu kitap kesinlikle kaçmaz. Çünkü her ikisinden de parçalar bulunduran bu kitabı okurken hem oldukça eğlendim hem diğer kitabını şimdiden beklemeye başladım.

Aslında elimde uzun kaldı çünkü tam da sınavlara denk geldi ama yılmadım ve günde birkaç sayfa da olsa okudum. Kitabı en heyecanlı yerleri bugün okuyarak da bitirdim :)

Önce isterseniz diğer kitapta neler olduğunu bir hatırlayalım, daha sonra da bu kitapta neler olmuş ona bakalım:
Önceki kitabımızda Ari isimli beyaz saçlı ve evlatlık olduğunu öğrendiğinden beri gerçek ailesini merak edip arayan kızımızla tanışmıştık. Hayatı, ailesiyle ilgili bilgi bulmak için New 2'ye gelmesiyle değişir. Çünkü burası normal değildir, hoş kendisi de değil! Ama cidden, buradaki 9 Novem ailesi doğaüstü güçlere sahip ve kasırgadan sonra yeni adını alan bu şehrin sahibi. Kızımız burada Sebastian diye biriyle ve yeni evi kabul edeceği dökük bir malikanede yeni dostlarla tanışır. Sonra ne mi olur??? Başı beladan kurtulmaz. Ve ikinci kitabı okumak için bizi heyecanda bırakır.

İkinci kitaba geldiğimizde ise Ari'yi okul yaşamında zorluklarla uğrakla ve içini kemiren dertleriyle buluyoruz. "Violet ve babasını nasıl kurtaracak? Athena'nın diyarına nasıl ulaşacak? Hala hayattalar mı?" gibi sorularla kendini yese de bir yandan da daha da güçlenip sevdiklerini kurtarmaya çalışıyor. Üstelik bu kadar zorluğun üstüne bir de Sebastian ile aralarında benim sinir olduğum bir soğukluk mevcut. 

Bu soğukluk ve sorunlar bir süre daha devam ederken kızımz aklındaki soruların cevpları için işe koyuluyor. Önce zor da olsa sadece Novem'in başındakilerin girişine izni olan kütüphane için izin alıyor ve burada Athena konusunda bilgileri ve daha fazlasını buluyor. Sonra yazar da daha fazla dayanamıyor ve aşıkların arasındaki buzları yaaş yavaş çatlatıp kırmaya başlıyor. Kitapta sorunlar böylece çözülmeye ve yenileri için yer açmaya başlıyor. Zira bu sorunlardan sonra kızımız bir şekilde Athenanın diyarına gidiyor ve... Ne mi oluyor?? Bunun için kitabı almanızı öneririm ;)

Önceki kitapta New 2'i ve içindeki yöneticileri tanımıştık. Bu sebeple kitabımız New 2'ye bolca yer vermişti. Bu kitapta da New 2'ye yer verse de asıl olarak Athena'yı daha yakından tanıyor, vaktimizin çoğunu Olimpos diyarında geçiriyor ve her şeyin neden bu hale geldiğini öğreniyoruz. Kitabın bu kısımlarını okumak bana Yunan Tanrıları'nı özletti. Arada Athena dışında üç tanrı ve tanrıça görsek de pasif kaldıkları için pek bir tatmin olamıyoruz. Yine de heyecanlanadım değil.

Kitabımız bizi yer yer ataklarıyla heyecanlandırsa da ve kütüphane kısmıyla mest etse de son sayfalara kadar bize istediğimi vermiyor ne yazık ki :( Son kısma gelip de savaşı okumaya başladığınızda da bir solukta ve elinizden bırakmadan hikayeyi bitiriyorsunuz. Kitabı bitirdikten sonra da yüzünüzde sonu ve bir sonraki kitap için heyecanlı bir gülümseyiş beliriyor.

Kitap bir YA kitabı olsa da yer yer kızımızın yaşadığı zorluklar ile çizgisinin biraz dışına çıkıyor. Sebastian ve Ari arasındaki dialogları okurken oldukça keyif alıyor ve gülüyoruz. Zaten kitapta yazar Athena, Ari ve Sebastian konusuna bayağı değiniyor ve onları yakından tanımamızı sağlıyor. Ama keşke diğer karakterler içinde aynı şeyi yapsaydı demekten kendinizi alamıyorsunuz. Tamam, diğerlerini de anlatıyor ve görüyoruz sıkça ama daha çok o anın içinde yaşıyorlar. Yazarımız nerden geldiklerini ve ileride ne olacakları hakkındaki bilgileri bizden saklıyor. Ve bazı karakterlere ise sadece göz ucuyla değiniyor. 

Göz ucuyla değinme demişken. Bu kitapta en çok kızımızın bir ara -Sebastian'la araları halen buzulken- yaptığı bir delilikle kendini kalabalık sokağa atması ve yabancı biri tarafından sarhoşlardan kurtarılması ve bu gizemli Mardi Gras maskeli yabancının ona selam vermesi ben de oldukça merak uyandırdı. Kitabın akışına kapılıp daha sonra unutsam da aklıma geldi şu an ve merak içindeyim. Acaba o yabancı kimdi??

Bu arada sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim. Tüyap kitaplarımdan biriydi ve tam heyacanla okumuş, sonraki sayfaya geçerken kitap arasında bulduğum şey çok hoşuma gitti.Tüyap ganimeti olunca demek böyle balı oluyormuş :D


Kitabın eksisi ve artısı var. Biliyorum, birçok seri kadar da heyecanlı değil ama kitap kendisi gibi çeşitli kitaplar arasında iyi bence. Çünkü böyle birçok türü karıştırıp yazılan kitaplar genelde iyi olsa da ve sevsem de bazen başımı ağrıtıyor ama bolluğu yüzünden vazgeçemiyorum. Bu kitapta içinde bolluğu barındırsa da size her şeyi vermiyor ve belli konuları alarak çok boğmuyor. Ama hala o çeşitliliği hissediyorsunuz. Ben bu yüzden seriyi okumaya devam edeceğim. Siz de hala okumadıysanız, bir şans verin derim :)


Not: Serinin üçüncü kitabı daha çıkmadı ama yazar Eylül 2013 diyor. Haberin aslı için buraya tıklayınız...

İyi geceler!
Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın ;)

Yorum Gönder