AYLARDAN AŞK by MERAL KIR | OKUMAK İÇİN 6 NEDEN (SUPER SIX SUNDAY) ve ÇEKİLİŞ


Herkese tekrardan merhabalar :)

Dün sizlerle yorumumu paylaştığım kitabımızın bugün de Super Six Sunday yani okumanız için altı neden etkinliğini paylaşacağım. (Bu arada yorumuma bakmak için buraya tıklayabilirsiniz...) Tabi öncesinde tur takvimimizi ve son kısımda da çekilişimize katılmanız için rafflecopter'ımızı paylaşacağım ;)


Tur Takvimi

15.06.2014


Super Six Sunday: Kördüğüm Hayaller

My Dream Cast ve Best Scenes: Küçük Kızın Büyük Kütüphanesi

Yazarla Söyleşi: Yorum Durağım


Takvimimizi de gördüktan sonra başlayalım öyleyse:

1. Kaza olayımızı saymazsak daha ilk anlardan sizi güldürüp keyifli anlar yaşatacak bir kitap olması :)

“Allah Allah, uğraşma benle, yemeğini bitir de çık!”

“Abla, yuva yapanın yuvası olur; belki seni evlendirirsem ben de evlenir, bu adamla yaşamaktan kurtulurum.” Hamlelerine devam eden Doruk arada Yağız’a, “Günaydın,” demeyi ihmal etmeden, onu da anlamsız, ama eğlenceli sohbetin içine çekmek için vakit kaybetmiyordu.
 
“Doruk, doğru söyle, tüm derdin alacağın başlık parası, değil mi?” diyen Yağız da eğlenceye dahil olmakta fazla gecikmeyince cümbüş de başlamış oldu.

*****

2. Sizi sadece güldürmekle kalmıyor kitap boyunca tüm duyguları yoğun bir şekilde yaşamanızı ve bu duyguları sonuna kadar hissetmenizi sağlıyor...

"Dibe vurmanın nasıl bir şey olduğunu bilecek kadar çok dibe vurmuştu Yağız. Anne ve babasıyla beraber kız kardeşini kaybettiği zamanı düşündü. Birini bu kadar sevmek, sonra da kaybetmek hiç adil değildi."

*****

3. Çoklu bakış açısıyla yazılması nedeniyle başta zorlasa da kesinlikle devamında durumumuza sevindiriyor ve sevdiğimiz karakterleri kesinlikle daha iyi anlayıp tanımamızı sağlıyor ;)

 "Bir eliyle yüzünü kapatan Yağız’ın kendine olan inancı yerine gelirken, o özlediği rahatlığa kavuşmuştu. Aylarca tek taraflı yaptığı konuşmalardan sonra, kadının ona cevap veriyor olmasından zevk almaya bile başlamıştı."

"Tanem yorulduğunu hissetmeye başlamıştı. Ama dışarıda olmak ve yanındaki adamla sohbet çok güzeldi; bitsin istemiyordu." 

*****

4. Polisiye olsun, gizemleri çözelim hem de kalabalık kadrodan ortalık şenlensin ama yanında da içimizi ısıtacak şöyle keyifli bir aşk hikayesi olsun istiyorsanız tam size göre bir kitap, kesinlikle şans verin derim :)

“Yağız,” diye dilekte bulunur gibi inledi.
“Evet,” diye cevap verdi ona hayali.
“Bu rüya mı?”
“Kâbus olmasından daha iyidir bence.”
“Gerçek olmaması daha kötüdür.”
“Hımm, yani,” dedi Yağız.
“Yani! Seni özledim.”
“Özlendiğimi bu şekilde duymak çok hoş,” dedi.

*****

5. Hikayenin dışında ilgi çekecek hoş ama baktığımda gülümsememi sağlayacak şeyler olsun diyorsanız inanın o da var. Eee, daha ne olsun artık öyle değil mi?? ;)

“Sana Kız Kulesi’nin hikâyesini anlatmamı ister misin?”
“Bir hikâyesi mi var?’’

“Hero ve Leandros adlı birbirine âşık olan iki gencin evlenmesi mümkün olmaz. Hero aşka yasaklıdır. Afrodit de Leandros’a âşıktır. İki sevgiliyi ayırmak için Hero’yu Kız Kulesi’ne kapatır. Ama iki genç engel tanımaz, Hero’nun yaktığı aşk ateşinin feneri ile yolunu bulan Leandros geceleri onun yanına gider. Kış gelip fırtınalar başlayınca..."

*****

6. Bunu aslında ilk başta söylemeliydim ama ne yazık ki kafamdakileri yazarken sona kaldı ama bu halde de hiç şüphesiz iyi oldu :D Son maddemiz ise kitabımızın kapağından, tasarımızından ve ayracından tutun da iç kısımlardaki geçen sürekleri gösteren aylar kısmının renkli ve açıklamalı olmasına kadar cıvıl cıvıl görüntüsüyle okuma isteğinizi her defasında daha da ateşlemesi... -hoş gerek yok ama böyle bir detayın olmasından kesinlikle şikayetçi değilim :)



*****

Bir turumuzun daha sonuna geldik ne yazık ki :( Bir sonraki görüşmemize kadar kendinize ve kitaplarınıza iyi bakmayı unutmayın. Ayrıca turumuzu tamamlamak için bugünkü diğer yayınları da linklere tıklayarak okuyabilirsiniz :) 

Çekilişlerimiz konusunda da herkese şimdiden bol şanslar! ;)

a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder