TANITIMLAR VE ÖN OKUMALAR: Volume 2


Herkese merhabalar... :)

Bugün sizlerle D&R'dan aldığım, kargoyla gelen ya da hediye edilen kitaplarımı paylaşacağım. Önümüzdeki günlerde yorumunu blogumda göreceğiniz için de tanıtım ve ön okuma yapacağım ;)

Öyleyse başlayalım, keyifli okumalar...


Artemis Yayınları'ndan çıkan "Duman ve Kemiğin Kızı by Laini Taylor #1" kitabı bayadır aklımdaydı. Sinema için gidince muhakkak D&R'a da uğrarım. Görünce de aldım. Ama muhtemelen okumam çok sonrayı bulacak :(  

Tanıtım:

Bir zamanlar, şeytanın ininde yerde tüylerle oynayan küçük ve masum bir kızdı. O, artık masum değil...

Bir varmış bir yokmuş, bir Melek’le şeytan birbirlerine aşık olmuş...

Ve hikayenin sonu hiç iyi bitmemiş!..



Dex'ten çıkan "Oniks by Jennifer L. Armentrout #2" kitabıyla birlikte Yahşuhlu Öküz'M Daemon aşkı son hız devam ediyor! Tabiki de kitabı okudum ama daha yorum yazmadım. En kısa zamanda yorumunu yazacağım ;)

Bir diğer kitabımız ise "Başlayanlar by Lissa Price #1" Malum sevgili DEX süpriz var, süpriz var diye bizi meraklatırken okumamak olmazdı :) Şu anda okuduğum kitap olur kendisi. Distopyaları sevmiyorum açıkçası, beni geriyorlar. Ama bu kitap iyi başladı ve oldukça farklı gibi. Bitirdiğimde neler hissedeceğim acaba? 

Önce Başlayanlar kitabımızın tanıtımını okuyalım isterseniz, daha sonra da -belki okumayanlarınız olabilir- diye Oniks'ciğimin ön okumasına bakalım :)

Tanıtım:

Biyolojik Savaş, orta yaşlı insanları yok etti ve geriye sadece gençler ve yaşlılar kaldı. Yaşlılar, yani Sonlayanlar, hayatlarına devam ediyorlar. Esas sorun ise gençler, yani Başlayanlar. Anne babaları öldü, beş paraları yok ve açlar.

Onlar hayatta kalabilmek için her şeyi yapmaya hazırlar. Callie'nin tek umuduysa bir beden bankası. Burası, yeniden genç olmak isteyen Sonlayanlar'a, kiralama yoluyla genç bir beden veriyor. Callie de bedenini kiraya veriyor çünkü paraya ihtiyacı var, hasta kardeşine bakabilmek ve yaşamını devam ettirebilmek için.

Kiracısı ise, Callie'nin bedenini bir cinayet işlemek için kullanmanın peşinde. Callie sistemde çıkan bir hata sonucu birden kendi bedeninde uyanıyor ama kiracısı hala sisteme bağlı. Şimdi tek bedenin içinde iki kişi var, bir de önlenmesi gereken bir cinayet.

Başlayanlar, uzak bir gelecekte, çıldırmış bir dünyada zorlu bir yaşam mücadelesi. Bu soluk soluğa macera ve gizem dolu kurgu, bilimkurgu ve distopya sevenlerin hafızasına kazınacak.

Ön Okuma:




Dex'ten "Melez by Jennifer L. Armentrout #1" kitabım aslında vardı ama birine gitti. Gidiş o gidiş bir daha da görmedim kendilerini ne yazık ki :( Ben de serilerim eksik dursun istemediğim için hazır D&R'dayken hemen aldım ;) Önceden okuduğum kitaplara yorum yapmayı pek istemediğim için yorumu gelmeyecek. Ama sizlerle kitabımızın tanıtımını paylaşacağım. 

Ayrıca buraya tıklayarak... Serinin 3. kitabı "Tanrı" hakkındaki yorumumu okuyabilirsiniz :)

Tanıtım:

Hematoi ırkı, tanrılarla yaratıkların soyu. İki Hematoi çocuğu Safkan sayılıyor ve tanrısal güçlere sahip oluyor. Hematoilerle ölümlülerin çocukları olan Melezlerde ise bu güçler yok. Bu melezlerin sadece iki seçeneği var: eğitimli birer Avcı olup iblis avlayabilir ya da Safkanların evlerinde kölelik yapabilirler.

Bir Melez olan Alexandria, yaşamını tuvalet temizleyerek geçirmek yerine tehlikeye atmaya razı ama bunu da yüzüne gözüne bulaştırabilir. Avcılık öğrencilerinin uyması gereken belli kurallar var. Alexin bu kuralların hepsiyle başı dertte ama en fazla birinci kural onun için büyük sorun:

Safkanlarla Melezler arasında ilişki yasak.

Ne yazık ki Alex, Safkan Aidena çok fena âşık. Ancak bu aşk onun tek büyüksorunu değil; daha büyük bir sorun, okuldan mezun olana kadar hayatta kalmak ve bir Avcı olmak. Görevinde başarısızlığa uğrarsa ölümden ya da kölelikten de kötü bir son onu bekliyor: bir iblise dönüşmek ve Aiden'ın avı olmak.

Daha korkunç bir şey düşünülebilir mi?

Melez, Yunan Mitolojisine bambaşka bir bakış açısı kazandırıp dünyada büyük yankı uyandıran Melez Sözleşmeleri serisinin ilk kitabıdır.



Elime daha önceden "Mefisto'nun Öpücüğü by Trinity Faegen #2" kitabı vardı. Evet, birincisi değil ikincisi vardı. Arada böyle ters biri olabiliyorum işte :D Neyse, bayadır ilk kitabını almak istiyordum ama bir türlü kısmet olmadı. Sonunda seriyi tamamladım ve ilk kitabımız "Mefisto by Trinity Faegen #1" kitabını aldım. Öyleyse ikisinin de tanıtımlarına bakabiliriz :)

Tanıtım #1:

Ruhun beni sevecek kadar saf ve temiz mi?

Sasha babasının katilini bulmak istiyor. Ancak bunun
için ruhunu Eryx'e satması gerekecek. Bu sırada onu çok büyük bir tehlikeye atan bir sır açığa çıkıyor. Sasha bir Anabo, yani Havva'nın kızı --ve Eryx'in en büyük düşmanı.

Yeryüzüne çakılı kalmış, cehennemden gelen bir ölümsüz olan Jax ise Mefisto Akdi'nde kurtuluşu arıyor: ancak ve ancak bir Anabo'nun aşkı ruhunu huzura kavuşturacak. Binlerce yıl sonra nihayet aradığı kızı buluyor: Sasha.

Eryx tehdidi üzerindeyken, Jax, Sasha'yı kurtarıp onun
kalbini kazanabilecek mi? Sasha aşkına karşılık verip ölümlü hayatından vazgeçecek mi?

Ancak bir Havva kızının ruhu cehennemden gelen birini sevebilecek kadar saftır. Ancak cehennemden gelen biri bu kadar ateşlidir.


Tanıtım #2:

Kimsenin gözleri Eryxden daha karanlık olamaz.
Şeytanınkiler bile... Kimsenin gözleri Eryxden daha karanlık olamaz.

Jax ve Sasha, Jordanı ilk gördüklerinde, onun sıradan biri olmadığını biliyorlardı. O, hem başkanın kızıydı hem de bir Anaboydu; yani Havvanın kızlarından biri.

Jax ve Sashanın bilmedikleri, Eryxin Jordanı kaçırıp, ruhunu kendisine vermesi için başkanı tehdit edeceğiydi. Eğer Eryx bunu başarırsa, sonuçları bir felakete neden olacaktı. Mefi sto kardeşler, Jordanın gizli kimliğinden haberdarlar. Onun aşkı, içlerinden birinin ruhunu huzura kavuşturacak.

Zamana karşı umutsuz bir yarış başlıyor; Jordan gerçek kimliğini keşfetmeli ve Eryxin kem gözleri artık kimseye daha fazla zarar vermemeli. Mefi sto ile başlayan sıra dışı mitolojik macera; tehlike, entrika ve aşkın nefes kesici hikâyesi Mefistonun Öpücüğü ile devam ediyor.



İthaki Yayınları'ndan çıkan "Silmarillion by J. R. R Tolkien" kitabım hediye geldi :)

Bir de "Hobbit" kitabım var ama burada gözükmüyor şu an :D Neyse, en sonunda tamamlandılar. Aklımda yoktu ama kesinlikle okumam gerektiğini söyledi arkadaşım. Diğer kitaplarını okuduktan sonra bunu okumamak olmazdı ama sonra almayı unuttum =/ Ben unuttum ama arkadaşım unutmamış! :) Böylece kitaplarım tamamlanmış oldu. Teşekkürler canım :D

Umarım en kısa zamanda okuyabilirim :)

Tanıtım:

Tolkien'in en önemli çalışması olarak kabul edilen Silmarillion, onun yarattığı dünyanın özüdür. Kökleri Hobbit'ten önceye uzanır ve Yüzüklerin Efendisi'nde şekillenmeye başlayan bir dünyanın yaratılış öyküsünü barındırarak, tüm Tolkien eserlerinin üzerine yerleşebileceği bir yapı oluşturur. Yaşamı boyunca üzerinde çalışmayı terk edemediği ve giderek büyüyüp gelişen bu eser ancak ölümünden dört yıl sonra oğlu tarafından yayımlanabildi. Elflerin en beceriklisi olan Feanorun yarattığı üç Silmaril'in çalınmasıyla birlikte kadim dünyanın en kederli olayları gelişmeye başlar. Silmarillion, elflerin tanrılara isyan ederek Orta Dünya'ya sürülmelerini; orada insanlar ve Cücelerle birleşerek tanrıların en kötüsüne, Morgoth'a karşı verdiği umutsuz savaşı anlatır.

Daha önce "Güç Yüzüklerine Dair" ismiyle yayımlanan ancak Silmarillion kitabında olması gereken metinde bu kitapla birlikte tam metin olarak yayımlanmıştır.



Son kitabım da Yabancı Yayınları'ndan çıkan "Neredesin Bernadette? by Marie Semple" kitabı. Kitabımızın turunu yapıyoruz ve turun 2. günündeyiz. Bugün sizlele akşam buluşacağım.

Kitabımız hakkında daha fazla bilgi almak, kitabın çekilişine katılmak için takip etmeye devam edin ;) Ahh, neredeyse unutuyordum. Kitap hakkındaki yorumum için 13 Mayıs 2013 Pazartesi'yi bekleyin :)

Tanıtım:

Bir Çocuk, Bir Anne ve Bir Baba yeterli mi aile olmaya?

Film hakları satılan ve sinemaya uyarlanan bu kitap, yayımlanmasının ikinci haftasında New York Times bestseller’ı oldu. Birçok dile çevrildi. Bir zamanların Orange Roman Ödülü, günümüzdeki adıyla “Kadın Yazarlar Roman Ödülü’nün adaylarından biri.

Amerikalı yazar Maria Semple aynı zamanda “Ellen”, “Saturday Night Live”, “Mad About You” ve “Arrested Development” gibi dizilerin de yazarlığına imza atmıştır.

Bernadette aykırı ve meşhur bir mimardır. Eşi Elgie tam bir Microsoft gurusudur. 15 yaşındaki kızları Bee ise adeta bir zeka küpü… Bernadette aykırılığı nedeniyle Bee’nin okulundaki diğer anneler tarafından pek sevilmez. Elgie ve Bernadette, Bee’ye tüm derslerden A aldığı takdirde ne isterse yapacaklarını vaat ederler. Bee tabii ki tüm derslerden A alır ve bunun karşılığında Antarktika’ya gitmek ister. Ailecek yapılacak bu yolculuk telaşında Bernadette ortadan kaybolur. Bee günlerini annesini bulmaya adar.

Teşekkürler :)
Keyifli ve bol kitaplı hafta sonları.
Kendinize olduğu kadar kitaplarınıza da iyi bakın ;)

Yorum Gönder