TANITIMLAR VE ÖN OKUMALAR: Volume 1


Herkese günaydın! Bugün gezinirken hoşuma giden ya da sizin hoşunuza gidebilecek kitaplarla karşılaştım. Birden fazla olunca da hepsini tek bir postta birleştirdim. Umarım hoşunuza gider :) En sondaki ön okumayı da kaçırmayın ;)

Şimdi de gelelim yeni çıkan ya da çıkacak kitaplarımıza:


Atlantis'in Yükselişi by Alyssa Day (Poseidon Savaşçıları Serisi)

Martı Yayınları'ndan çıkacak olan 8 serilik bir kitap. Konusu ve içinde mitholoji barındırıyor olması beni zaten benden alıyor. Umarım bir an önce çıkar da okuyabiliriz :)

Kapağını da sevdim. Kitap içinden kareler. Ve Atlantis *.* Poseidon'u da özledim. Ama böyle sert haliyle ;)

Dostluk Ekmeği by Darien Gee

Konusu da güzel ama beni direk kapağı vurdu. Rahatsız etmeyen cıvıl cıvıl bir havada. Acaba ayracında püskül olacak mı, olacaksa ne renk?? Bekleyip görelim.

Bu arada kitabın konusunu merak edenlere -resimde yazılar küçük ve okunmuyor da- :

Bir damla gözyaşı ve umutla yoğrulmuş küçük bir hediye, kırılan kalbinizi iyileştirip tüm hayatınızı değiştirmeye yeter mi?
Kaderin ona oynadığı acımasız oyun karşısında Julia Evarts, yaşama sevincini kaybetmiştir. Çektiği tüm acıların ise tek bir sorumlusu vardır. Bir zamanlar en yakın arkadaşı olup da artık yüzünü bile görmek istemediği kız kardeşi…
Bir gün küçük kızı Gracie ile birlikte eve geldiklerinde, kapının önünde çiçek desenleriyle bezenmiş bir tabak ve yanında bir tarif bulurlar. Üzerine ise bir not iliştirilmiştir: “Umarım beğenirsiniz.” Julia, bu beklenmedik hediyeden kurtulmak istese de kızını mutlu etmek adına tarifi denemeye karar verir.
Çok geçmeden kasabalarına yeni taşınmış olan iki kadınla tanışır. Eşini kaybetmiş olan Madeline Davis, hayata tek başına devam etmenin bir yolunu ararken, ünlü çellist Hannah Wang de Brisay ise kocasıyla boşanmak üzeredir. Teselliyi, adeta bir sığınak olarak gördükleri dostluklarında bulacak olan bu üç kadın, gün gelip de şu cümleyi söyleyebilecek midir? Her şeye rağmen hayat güzeldir.
Bizi bize anlatan sıcacık, lezzetli bir hikâye… Kâh ağlatan kâh sinirlendiren kâh güldüren Dostluk Ekmeği, imkânsız gibi görünenleri gerçekleştirmenin, aslında bizim elimizde olduğunu muhteşem bir dille anlatıyor. 


Kapağıyla hoşuma giden bir kitap oldu kendileri. Konusuna gelirsek:

Erica Sanders için ruh eşini bulmak pek de zor olmamıştır. Brian Lawson istediği adamdır ve herkes onların birbirleri için yaratıldığını düşünmektedir. Neredeyse herkes… Tek istisna Erica’nın başka bir adamla evlenmesini isteyen annesi Karen’dır. Hatta Karen, Brian’ı araştırması için bir özel detektif bile tutmuştur; ancak ortaya çıkan gerçek, iki ailenin parçalanmasına sebep olan yıkıcı ihanet Karen’ın umduğu son şeydir.
İlişkisinin kurtulamayacağına ikna olan Erica nişanı bozmuştur. Ama verdiği karar hâlâ aklını kurcalamaktadır, özellikle de Brian’ın çekici ve bekâr komşusu onun peşindeyken.


Kendileri DEX'in en yenisi <3 Yazarımız da çok tatlı. Bana kendini daha kitabı okumadan sevdirdi ;)

Konusuna gelirsek de:

Savaşmadan özgür olamazsın.
Karşınızda Suikastçılar Kraliçesi Celaena Sardothien.
Güzel. Ölümcül. Efsanevi.
Celaena ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Oysa o, eğitimli bir suikastçıydı, benzerlerinin en iyisiydi ama bir hata yapmış ve yakalanmıştı.
Genç yüzbaşı Westfall ona bir teklifle geldi.
Celaena, kraliyetin en yetenekli hırsızları, savaşçıları ve suikastçılarıyla katılacağı ölümüne bir yarışmada veliaht Prens Dorian’ı temsil edecek.
Yarışmayı kazanırsa kralı korumaya ve sonrasında özgür bırakılmaya hak kazanacak.
Ama önce bir biri ardına ortaya çıkan cinayetlerin katilini bulmalı ve hayal bile edemeyeceği bir geleceğe hazırlanmalı.

 Sır Perdesi Aralanıyor by Sir Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes)

Sherlock'u kesinlikle seviyorum. Zaten bunun kanıtı kütüphanemdeki değişik yayınevlerinden de olsa, farklı dillerden de olsa 7 kitabının olması değil mi?? En kısa zamanda edinmem gereken bir Sherlock kitabı daha. Ben de zaten diğer 5 serilik kitabı vardı. Şimdi de 4 seri daha gelecek. Benden mutlusu yok şu an *.* 

Şimdi de sizi ön okuması ile başbaşa bırakayım:



Şimdilik bu kadar.
Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın!
*resimler yayınevlerinin facebook sayfalarından alınmıştır*
*ön okumayı sevgili okuoku'cm yollamış :D*
 

Yorum Gönder