INSIDER ve OUTSIDER by OLIVIA CUNNING | EXODUS END #1 & #2

Herkese oldukça uzun bir aradan sonra merhabalar :)

Aslında uzun süredir yazmadığım için yazmak konusunda hala tereddütlerim olsa da açıkçası blogumu, sizleri ve paylaşmayı özlediğimden artık dayanamadım, sonunda da Ağustos  ayından beri okuduğum kitapların bir kısmını yavaş yavaş paylaşmaya karar verdim ;) Bir kısmı diyorum çünkü bu 2,5 - 3 aylık süreç içerisinde okuduğum kitapları ya tamamen konusuna kapıldığım için ya Goodreads  'teki arkadaşlarımın yorumlarına göre ya da takip ettiğim serilerin devamı olduğundan okudum. Dolayısıyla da bu süreç içerisinde okuduğum 30-40 küsür kitabın ve 50 küsür çizgi romanın/manganın hepsini sevemedim. O nedenle de sizlerle genel olarak sevdiğim kitapları ya da okumanızı istediğim şeylerin yorumlarını paylaşacağım. Bu bağlamda da sizlerle ilk olarak Ağustos'un ilk kitabı ve yorumuyla başlayacağım. Hem hazır onu yazıyorken aynı seride olduğundan devam kitabının yorumunu da sizlerle paylaşacağım ;)

Eğer hazırsanız başlayalım:



Yazarın Ephesus Yayınları  'ndan çıkan Günahkarlar Turnede Serisi  'ni okumuştum. Eğer siz de okuduysanız, bu grubun Günahkarlar'dan Trey'in ağabeyisi Dare'in grubu olduğunu bilirsiniz. Yazar uzun zamanda önce duyursunu yapmıştı ve geçen sene çıkardı, hatta ben de merakla bekliyordum ama daha sonrasında ne yazık ki okumayı unuttum ^^' Ağustos'ta da Goodreads'te gezinirken birden rastladım ve hemen okudum.

Kitap kesinlikle yazarın diğer serisine göre oldukça farklıydı. Yani grup olarak dinamiklerinin Günahkarlar'dan ayrı olması ve sonucunda da ortaya çıkan hikayenin havasının oldukça farklı olmasını geçtim, yazarımız da bir önceki serisine göre kendini geliştirmiş. En azından ben okurken bu hissiyatı aldım. Bu sayede de okurken hem oldukça şaşırdım hem de oldukça sevdim *.* Tamam, yine oldukça yetişkin öğeler içeren sahneler vardı ama kabul etmek lazım ki kadın erotik romans yazarı, dolayısıyla bu normal. Ama bunun yanında diğer serisine göre hikaye oluşturma ve ilerletme kısmında da oldukça gelişmiş olduğu görülebiliyor. Hele de çiftimizi hem normal hayatta hem de gizemlerle boğuşurken görme konusunda...

Kitabımızın konusundan bahsedecek olursak, kitap kızımız Toni'nin Exodus End hakkında yapacağı biyografi kitabı için grubumuzla birlikte dünya turunun Amerika ayağına katılmasıyla başlıyor. Aslında öncesindeki bir iki sayfada kızımızın nasıl bir karakteri olduğunu anlasak da asıl olarak hikaye kızımızın tur otobüsüne gelmesiyle başlıyor ve o geceyle birlikte tam hız kazanarak ilerliyor. Kızımız, 24 yaşında olmasına rağmen, gerek babasının ölümü gerek annesinin işi bahane ederek ondan ve kardeşinden uzaklaşması gerekse de kardeşine annelik yapması sonucunda dış dünyadan uzak durmasıyla bu yaşına kadar saf kalmış bir karakter. Ki hayatında birileri olmasını istediyse de ne yazık ki talihi hiç bir zaman yaver gitmediğinden kendi ve kardeşinden oluşan bir kozada yaşamış biri. Ve hem bu turla hem de ilk işiyle birlikte bu döngüyü kırmak istiyor. Üstüne bir de birbirinden yakışıklı dört üyesi bulunan, Dare <3, bir grupla uzun süre yollarda olacak olması da şansına oluyor. Ki daha şanslı olamaz derken grubun bas gitaristi şarışın, mavi gözlü altın çocuk Logan'a kapılmasıyla ilk gecesinde ilkini yaşıyor. Kızımız uzun süredir bunu istese ve kendini buna hazırlasa da Logan'ın ilk başlardaki o uyuzluğu sebebiyle hiçbir şey onun için kolay olmuyor. Bunun yanında bir de grubun da ona gazeteci gözüyle bakması iyice tuz biber oluyor :/ Ama kızımız hem saf ruhu ve iyiliğiyle hem de zamanla grubumuzun kalbini, özellikle de Logan'ı kazanıyor. 

Logan konusunda ilk başta ondan nefret etsem de, her ne kadar tatlı yahşi olsa da, zamanla yaptığı hatanın ve davranışlarının farkına varıyor ve bu sayede de biz de çiftimizin aşka giden yoldaki o tatlı ve güzel maceralarına tanık oluyoruz. Maceralarına dedim çünkü kitabımız bizi sadece grubun ilk düşeni Logan ve tatlı kızımız Toni'nin aşk hikayesine değil aynı zamanda ilk iki kitap boyunca etkileri devam edecek bir skandalın da içine çekiyor. Ki en büyük etkilenenin de Reagan olduğunu ikinci kitapla anlıyoruz. Ama bu kitapta skandalın ve entrikanın daha çok nasıl geliştiği ile gizemin nedeninin bir parçasını görüyoruz. Ki kitabımız boyunca olan güzelliklerin de skandal nedeniyle nasıl paramparça olduğunu ve bizi öfkeli gözyaşlarına nasıl boğduğunu oldukça sabırsız bir şekilde okuyoruz. Sonunda da çiftimizin bu sorunu çözüp mutlu sonu yaşamaları için ellerimizi çaprazlar bir şekilde kendimizi buluyoruz. Peki sizce dualarımız ve korkularımız çiftimizi kurtarabilecek mi? Yoksa skandal her şeyin ve herkesin arasına girip her şeyi berbat mı edecek? Peki tüm bunların arkasındaki gizem de ne? Tümü ve çok daha fazlası, özellikle de yakışıklı rock starımızın o tatlı hallerini okumak için muhakkak kitabımızı okumalısınız ;)



Ağustos'ta serinin ilk kitabını okuduktan ve o dünya çapındaki skandaldan sonra inanın ikinci kitabı beklemek ölüm gibiydi. Hele de olan o kadar şeyden ve Trey ile Ethan'ı özledikten sonra *.* Ki kitabımız 512 sayfasıyla size özlemini duyduğunuz her şeyi fazlasıyla veriyor. Ve bu da sizin yazarı daha da sevmenizi sağlıyor ;) Unutmadan, ilk kitapta da dediğim gibi, yazarımız bana kendini ilk seriye göre oldukça geliştirmiş geldi. Kitabımızı okurken de bunu oldukça fazlasıyla anlayabiliyorsunuz. Özellikle de daha tutarlı ve anlaşılır yazması, erotik kısımlar dışında da çiftimizin ve çevresinin farkında olması, karakterleri daha da geliştirip derine inmesi ve benzeri sebeplerle kesinlikle çiftlerimizin ilk hikayelerinden daha da keyif aldığım bir kitap oldu. Ve yine aynı sebeple oldukça sinir olduğum bir kitap da oldu. Aslında tam olarak aynı sebep diyemem, çünkü yazar ilk kitapta da aynı uyuzluğu yapmıştı ama bu kitapla birlikte Reagan'a olan uyuzluğum kesinlikle ayyuka çıktı -_- Diğer karakterler içinse, biricik Trey'm ve yahşi Ethan'm, kesinlikle bir sorunum olmadı. Hele de onları daha da tanımak, karakterlerimizin aileleri kısmına da inmek muhteşemdi <3 Yazarımız kesinlikle hem kanser edici olma hem de kendini geliştirme konusunda oldukça iyi bir iş çıkarmıştı. Sonunda verdiği Exodus End'in davulcusu Steve ve sıradaki kitabımız hakkındaki ipucuyla da sabırsızlığıma sabırsızlık kattı kesinlikle. Umarım üçüncü kitap gelecek senenin erken zamanlarında çıkar da bir an önce okuyabilirim *.*

Serinin ikinci kitabının konusuna gelirsek, kitabımız ilk kitabın sonundan değil de skandalın patlak vermediği ve Günahkarlar ile Exodus End'in bir otelde mola verdiği güzel bir günden başlıyor. Ki özellikle bu kısımları okumak çok güzeldi çünkü böyle kısımlarda iki grubu da, grup üyeleri-eşleri-çocukları hep beraber, bir arada görmek ve aralarındaki dialogları okumak sayfaları daha hızlı çevirmenizi sağlıyor. Nasıl sağlamasın ki? Trey de kitapta olduğu için özlediğimiz Günahkar üyelerini ve hayatlarının nasıl devam ettiğini okumak ayrı bir zevkti kesinlikle. Bunun yanında zamansız bir şekilde gelen ve üçlümüzün keyfini kaçıran skandalı okumak da bir o kadar tatsızdı. Tamam, ünlü oldukları için insan bir şekilde bunun olacağını biliyor ama bunun karakterlerin alıştığı bir anda olması ayrı her şey tam da yolunda gitmeye başlamış ve mutluyken olması apayrı. Skandal sonucunda da zaten Reagan & Trey çiftimiz ünlü olduklarından ilişkilerini duyururken Ethan da geri planda gizli olarak kalıyor. Ki Reagan konusunda en sevmediğim olaylar da burada başlıyor. Çünkü skandalla birlikte kızımız iyice kurmaya, insanların onun hakkında dedikleriyle ezilmeye ve bunun etkisiyle de ilişkine, dolasıyla da yakışıklılarıma zarar vermeye başlıyor. Ki uzunca bir süre bu halini okumak onu öldürmek istememe neden oldu. Ama en çok sanırım Trey'e kızdım, çünkü bir yerde yapmasını istemediğim bir şeyi yaptı ve bu da yine üçlümüzü kötü yönde etkiledi. Tüm bu baskılar, hatalar ve göz ardı edilenler sonucunda da gerilen ipler beklenen şekilde koptu. Ki ne kopma, hem tüm Dünya bunu gördü hem de karakterlerimiz bu kopma sayesinde aydınlanma anını yaşadılar. Yine de hatalardan ders almak ya da son anda olsa bile olması gerekeni fark etmek bir ilişkiyi kurtarmak için yeterli mi? Yoksa üçlümüz şöhretin kötü yanının etkisinde ezilecekler mi? Peki ya Reagan, olması gerekeni görecek ve hatalarının farkına varacak mı yoksa hep iyi yanlarını düşündüğü şöhretin diğer getirileri altında yok mu olacak? Hem sürekli yabancı hissettiği grupta kendini bulup onların bir parçası olabilecek mi yoksa onlara hep dıştan mı bakacak? Hepsi, çok daha fazlası, çok daha fazla Günahkarlar, mutluluklar, özlemler, Exodus End'in geleceklerine karar vermesi ve Günahkarlar'ın zirveye tırmanmanlarına şahit olmak için muhakkak kitabımızı okumanızı öneririm ;)

Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın... Okuduğum kitapların yorumları ya Kısa Kısa Yorumlar köşesinde ya da bu şekilde ayrı olarak gelmeye devam edecek, takip etmeye devam edin :)

Yorum Gönder