BİRAZ BENDEN BİRAZ DA ORDAN ŞURDAN




Aslında yazıya başlarken sadece hangi kitabı okuduğumu paylaşmayı düşünüyordum. Sonra kitap haberlerine bakarken J.R.R. Tolkien'ın yeni bir kitabı çıkacakmış. Bu yüzden size önce bu haberi vermeyi daha sonra okuduğum kitabı paylaşmaya karar verdim.

Bitmemiş Öyküler, kasım ayında çıkacak ve daha önce dilimize çevrilmemiş bir kitaptır. Peki ne anlatır bu kitap derseniz size kısaca açıklayayım. Kitap yazarın tamamlayamadığı ve oğlu tarafından tamamlanmış bir eser. İçerisinde Yüzüklerin Efendisi'nden önce olan bir sürü olaylara dair kısa hikayeler barındırmaktadır. Ayrıca Gandalf'ın Hobbit kitabında okuduğumuz cüceleri Bilbo'nun evine gönderiş hikayesini de okuyabileceğiz. Ayrıca buradan da Radikal Kitap'ın özel olarak yayınladığı tadımlık bir bölümü okuyabilir ve biraz daha bilgi alabilirsiniz. 

Şimdi gelelim bu kızın bir dahaki yorumlayacağı kitabın ne olduğuna. Şu anda azar azar da olsa Christine Feehan’ın Kara Büyü kitabını okuyorum. Bu seriyi çok övüyorlardı başladım ama bir tek 3. Kitabı benim için iyiydi, güzeldi. Diğerleri o kadar karışık ve anlaşılmaz ki sırf başladım diye ve meraktan bitmişti. Okuduğum yorumlara göre de zaten bir 3. Kitap yani Kara Altın adam gibiymiş. Gerçekten de öyle kurgusu ve anlatımıyla diğer 2 kitaba göre “bunu aynı yazar mı yazmış” diyebiliyorsunuz. 

 Neyse biz şimdi gelelim Kara Büyü kitabına. Kitap, ilk kitaptan tanıdığımız çiftinin kızları Savannah Dubrinky’nin büyüyüp milyonları büyüleyen bir ilizyonist olarak yaptığı bir gösterisiyle başlıyor. Kendisi gibi olanlardan, özellikle de Gregory’den uzaklaşmak için gitmiştir evinden. Ama yakışıklımızın ona verdiği süre dolmuştur. Şimdi Greory kendine ait olanı almaya ve zamanın kendisi kadar eski Karpatya ritüelini tamamlayıp Savannah’ı tamamen kendisine almak ve ölümsüz ruhuna kurtarmak için geliyordur. 

Kitaba yeni başladım ve ikinci öğretim olmanın dezavantajı çok okuyamıyorum. Ama olsun kaplumbağa gibi yavaş ve azimle ilerleyip bitireceğim. Hem hafta sonu ne güne duruyor. Belki başına oturur bir günde hallederim. 

Bu arada keşke kapak daha güzel olsaydı. Hiç mi hiç beğenmedim. Konusu ve merakım olmasa okumazdım sırf kapak için.


Yorum Gönder