SİYAH KAR by JULIETTE SOBANET | KİTAP + YAZAR TANITIM

Herkese tekrardan merhabalar :)

Uzuuuun zamandır bir Arkadya  kitabı okumuyordum açıkçası. Yayınevini ve tatlış editörümü sevsem de ne yazık ki türlerimiz çoğu zaman uyuşmadığından okuyamıyordum :( Ama kitabımız konusunu okuduğum anda beni çekti ve resmen okumam için aklımı çeldi *.* Ben de uzun süredir okumuyor olmanın özlemi, merakı, heyecanı ve telaşıyla hemen listeme aldım tabi ;) 

Hazırsanız önce kitabımızın konusuna bakalım daha sonrasında da yazarımızı tanıyalım:

https://www.goodreads.com/book/show/18123419-midnight-train-to-paris?ac=1&from_search=1 
Siyah Kar by Juliette Sobanet
Seri: Paris Zaman Yolculuğu #1
Tür: Bilimkurgu, Gizem, Romantik Kurgu
Çevirmen: Solina Silahlı
Editör: Yasemin Büte
Sayfa Sayısı: 282
Yayınevi: Arkadya Yayınları
Yayın Tarihi: 8 Ocak 2016
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku | Kitapyurdu 

Konusu:

Zaman adeta sihirli bir değnek gibidir. Ya tamamen olacakları değiştirirsiniz ya da geçmişin gölgesini… 

“Son bir kez daha gördüm karlar arasındaki yüzünü. Bu kez konuşmadı. Menekşe gözleri her şeyi açıklıyordu. Çok geç kaldın diyordu sanki. Çok geç kaldın.” 

İkizlerin birbirini hissettikleri söylenir. Tıpkı gazeteci Jillian Chambord’un, korkunç bir rüyadan karlı sabaha uyandığında ikizi Isla’nın başının dertte olduğunu hissettiği gibi. Yollarını ayırdıktan altı sene sonra Samuel Kelly’nin dedektif olarak Jillian’ın karşısına çıkması iyiye işaret değildir. İkizi Isla, iki genç kızla birlikte İsviçre’den Paris’e giden gece yarısı ekspresinden kaçırılmıştır.

Jillian, acı bir geçmişi paylaştığı ikizini bulmaya çalışırken, Yılbaşı Arifesi’nde tarihin yeniden yaşandığını keşfeder. Çünkü 1937 yılında Isla gibi başka bir genç kız iki kişiyle birlikte aynı trenden kaçırılmıştır. Jillian ve Samuel, olayı çözmek için gece yarısında Doğu Ekspresi treninde yolculuk ettiklerinde kendilerini çok farklı bir durumda bulurlar. Onlar artık 1937 yılındadır… Jillian bu zorlu yolculukta ikizini kurtarmaya çalışırken, Samuel’e olan hislerini dizginleyebilecek midir? Dahası artık onlar için bir gelecek var mıdır?

Siyah Kar, muhteşem kurgu ve etkileyici anlatımıyla aile bağlarının önemini vurgulayan, sevdiklerimiz için neleri göze alabileceğimizi gösteren zaman ötesi bir roman.

Yazar Tanıtım:
Yazarımız, Lyon ve Paris'te hem yaşamış hem de öğrenim hayatını sürdürmüştür. İş hayatına farklı bir boyut getirmeden önce Fransızca öğretmenliği yapmış, ardından Fransa'dan esintiler taşıyan romanlar yazmaya başlamıştır. Eşi ve iki kedisiyle birlikte San Diego'da yaşayan yazar, kendini yazmaya adamıştır.



*****

Ayrıca eğer merak edenseniz aşağıdaki videmouzdan Amazon Publishing  'in yazarımızla olan röportajına göz atabilirsiniz ^^


*****

Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın... Keyifli haftasonları ^^

Yorum Gönder