DAVID COPPERFIELD by CHARLES DICKENS


İyi akşamlar! 
An itibari ile blogumun okuduğum ilk ingilizce kitabı bitmiştir.

Kitap gerçekten güzeldi. Okurken çoğu zaman David'in yaptığı hatalar sizin için kulağa bir küpe oluyor. Konusuna gelirsek:

David, daha doğmadan babasını kaybetmiş zavallı bir çocuktur. Annesi ve yardımcıları Peggotty'den başka kimsesi yoktur. Zaten durumları kötüyken annesi evlenince her şey daha kötü olur. Çünkü evlendiği adam ve kız kardeşi ona hiç de iyi davranmaz. Hatta onu sevgili annesi annesi ve biricik Peggotty'den ayırıp uzaktaki bir okula gönderir. 

David bu kötü okulda birkaç arkadaş bulur. Böylece iyi şeyler de olur derken annesi ölür bu sefer de, hem de küçük bebeğiyle! Zavallı David, üvey babasının önce Peggotty'i göndermesi ve sonra da onu çalışmak için kötü bir yere vermesiyle hayatı daha da kötü gitmeye başlar. 

Buralara kadar artık bir pes diyorsunuz. Bu çocuk hiç mi gün yüzü görmeyecek diyorsunuz. Ki yazar bizi duyar gibi David'e bir güç ve kararlılık veriyor. Böylece David,
uzaktaki halasını bulmaya gidiyor. Zorluklar sonucu halasını buluyor ve artık halasının himayesine giriyor. Okulunu bitirdikten sonra da Londra'ya gidiyor. 

Kitap bundan sonra önceki bölümlere nispeten daha iyi oluyor. Tamam yine zorluklar var ve evet, yine aynı saflıkta ama David artık o çaresiz küçük çocuk olmadığından okumak daha keyifliydi. Üstelik Agnes gibi bir koruyucu meleği de vardı. Hikayenin bu kısımlarını size anlatmayacağım çünkü siz de spoiler istemezsiniz daha fazla bence ;)

Kitap resimde de görüleceği üzere ince bir kitaptı. Anita'nın 18.kitabını ingilizce olarak okusam da hızım yavaş. Bu kitap hem ince olması hem de tanıdık bir konusu olması açısından iyi oldu. Beni tekrar ingilizce kitap okumaya yüreklendiren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum <3

Başka kitaplarla böyle ince kitaplar okumak iyi oluyor. Size tavsiyem Türkçe roman okurken aralarda böyle ince ingilizce kitaplar okuyun. Böylece bir süre sonra sıkıldığınızda, yorulduğunuzda, zorlandığınızda -artık ne olursa- hemen kitap değiştirebilirsiniz. 

Haftaya, iki hafta sürecek finallerim başlayacak.
12-13'deki blogtur dışında görüşür müyüz bilmem.
Tekrar görüşene kadar kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın!

Yorum Gönder