BEKLEDİĞİM SENDİN (RULES of CIVILITY) by AMOR TOWLES | TANITIM VE ÖN OKUMA


Farklı tarzda bir kitapla karşınızdayım. Blogtur ile zaten fantastik tarz dışında okumaya başlamıştım. Bir de blogun face sayfasından gelen bir öneri ile fantastik dışı okumaya devam -ama böyle aralarda. şu ana kadar okuduklarım iyi olsa da sansımı pek zorlamak istemiyorum açıkçası- 

Kitabın kapağını orjinalinden daha çok beğendim. Zaten Ephesus'un kapakları sert olduğu için iyi durur. Peki hangi kapak dönemi daha iyi yansıtıyor derseniz. İşte ona okuduktan sonra karar vereceğim.O zamana kadar, aşağıdaki bilgilerle yetineceksiniz... 
Yine de gerçeği söylemek gerekirse, diğer kapakla olsaydı yüzüne bakmazdım ;) Böyle cıvıl cıvıl kapakları daha seviyorum sanırım :)


Tanıtım:   
Yirmi beş yaşındaki Kate Kontent 1937 yılının son gecesini oda arkadaşıyla beraber Greenwich Villagedaki ikinci sınıf bir caz kulübünde geçirmektedir ve ikisi, ceplerindeki toplam üç doları mümkün olduğunca idareli kullanmak zorundadırlar. Masmavi gözlere ve etkileyici bir gülüşe sahip yakışıklı bankacı Tinker Grey kulübe gelir ve yanlarındaki masaya oturur. Bu tesadüfi tanışma ve şaşırtıcı sonuçları, Kate'i Wall Street firmasının sekreter odasından New York sosyetesinin üst basamaklarına ve Condé Nastın yönetici ofislerine; kıvrak zekâsı ve kendine özgü soğukkanlılığından başka dayanak bulamayacağı seçkin ortamlara taşıyan bir yıllık yolculuğun başlangıcı olur.

"Büyük Buhran döneminde Manhattan'da mücadele etmek ve hayatta kalabilmek üzerine yazılmış, ilgiyi hak eden, çok başarılı bir ilk roman…"
Wall Street Journal

"Bu hareketli dönem hikâyesiyle Towles filmlerden aşina olduğumuz siyah-beyaz Manhattanı, garip komiklikleri, kadın-erkek arkadaşlıkları ve romantik fesatlıklarıyla yeniden canlandırıyor. Towlesun karakterleri karışık bir dönemde yaşayan, kendilerine gerçek yaşamlar kurmaya çalışan genç Amerikalılar."
The New York Times    

"En ilginç olan, Towles'ın hikayeyi anlatma, günümüz kültüründe nadiren tasvir dilen bir yeri ve zamanı resmetme şekli. Erkek yazarın, bir kadının ağzındana anlatılan öyküye bu kadar hakim olması da etkileyici."
USA Today

Kitap elime bugün geçti. Bayağı da kalın aslında. Yavaş yavaş okurum ya da boş bir zamanımda tümden bitiririm. Bakalım...
Ayrıca kitap için Ephesus Yayınları'na teşekkürler :)


Şimdi de sizi kitaptan iki bölüm içeren bir ön okumaya alayım:

Yorum Gönder