KOMİK BİR HİKAYE by NED VIZZINI | KİTAP + YAZAR TANITIM

Herkese merhabalar...

Dünüm aslında oldukça berbat geçti, gerek soğumak bilmeyen ülkemizin durumu gerek finallerimin son sınavına berbat hasta bir şekilde girmem gerekse de gönüllerimizin biricik Snape'i Alan Rickman'ın ölüm haberi -ki her şeyin üstüne bir de bunu duyduktan sonra oturup şaşkınlıkla ağladım. Anılarım, çocukluğum ve Snape karakterine dair ne varsa geçti gözlerimin önünden :(


"After all this time?"

"Always."


Neyse ki bu kadar moral bozukluğumun üstüne güzel haberler de geliyor ^^ Onlardan bir tanesi de bugün sizlere tanıtacağım iki kitaptan biri olan ve pek yakın bir zamanda Go Kitap  'tan çıkmış olan kitabımız *.* Açıkçası konusunu okumadan önce kapağı oldukça ilgimi çekmişti ve konusunu okuyunca da arada farklı şeyleri denemenin iyi olacağını düşünerek hemen listeme aldım ;) 

Bakalım kitabımızın konusu neymiş ve yazarımız kimmiş:

https://www.goodreads.com/book/show/248704.It_s_Kind_of_a_Funny_Story?ac=1&from_search=1
Komik Bir Hikaye by Ned Vizzini
Tür: Genç-Yetişkin Çağdaş Kurgu
Çevirmen: Ebru Sürmeli
Editör: Nurten Hatırnaz
Sayfa Sayısı: 448
Yayınevi: Go Kitap!
Yayın Tarihi: Ocak 2016
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku | Kitapyurdu 
Konusu:


New York şehri sakinlerinden on beş yaşındaki Craig Gilner hayatta başarılı olmaya kararlıdır. Bunun için de önce doğru liseye, sonra doğru üniversiteye, sonra da doğru işe girmelidir. Ama olaylar hiç de umduğu gibi gelişmez ve Manhattan’ın en zorlu liselerinden birine kabul edilmesiyle birlikte hayatı çekilmez bir hal alır.  Depresyona giren Craig yemek yiyemez, uyuyamaz ve bir gece kendini öldürmeye karar verir. 

İntihar kararıyla birlikte acil servisin yolunu tutan Craig kendi isteğiyle psikiyatri kliniğine yatar ve seks bağımlısı travesti, makasla yüzünü kesen genç kız, yerçekiminden korkan çocuk gibi birbirinden ilginç karakterlerden oluşan hastaların arasına karışır. Craig burada, onu yiyip bitiren endişelerinin kaynağıyla yüzleşme fırsatı yakalayacaktır.

Yazar Tanıtım:
Ned Vizzini  (Edison Price Vizzini  4 Nisan 1981 – 19 Aralık 2013) Amerikan yazar.

NPR tarafından gelmiş geçmiş en iyi 100 gençlik romanı sıralamasında 56. seçilen ve aynı isimle filminin bulunduğu It's Kind of a Funny Story  de dahil olmak üzere dört gençlik romanının yazarıdır.

Depresyon geçiren Vizzini, yirmili yaşlarının başlarında ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinden birinde zaman geçirerek bu hastalıkla ilgili birkaç çalışma yaptı. 32 yaşında Brooklyn, New York'ta intihar etti.

Yazarımızın hayatına dair daha fazla bilgiyi Vikipedi'den bulabilirsiniz ;)


*****

Açıkçası yazarımızın hayatına bakana kadar kitabımızın filminden haberim yoktu O.O Kitabımızdan sonra bir de film yaparım belki, zira filmde Emma Roberts gibi sevdiğim bir iki oyuncu da bulunuyor :)

Gün içerisinde hatta hemen bu tanıtımımızın ardından diğer kitabımızın tanıtımı da gelebilir, beklemede kalın ^^ Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakmayı unutmayın...

Yorum Gönder