AŞKA İKİNCİ ŞANS (The MARRIAGE TRAP) by JENNIFER PROBST | YORUM


Bu turda son görüşünüz, şikayet etmeyin :) Herkese iyi akşamlar...

Sizlerle daha önce hem ilk kitap yorumunu (burada) hem de playlistini (şurada) paylaştığım kitabımızın nihayet yorumuna geldi sıra :D Ama öncesinde sizlere bugünkü turumuzu tamamlamanız için tur takvimimizi ve çekilişimize katılmanız için de rafflecopterı vereceğim sonda. Öyleyse başlayalım! Keyifli okumalar ve bol şanslar :)


Tur Takvimi

27.12.2013

Yabancı Bloglarda Kitabımız: Kitap Avcısı



4. Kitap Yorumu: Tuğçe'nin Kitaplığı


Serimizin ikinci kitabı Aşka İkinci Şans, hiç hız kesmeden, daha ilk sayfalardan ikilimizin keyifli atışmalarıyla bizi hikayeye çekiyor. Ve ilk kitaba göre daha dialoglara yönelik, daha diğer insanlarla etkileşimde ve daha fazlası olarak bir solukta bitirmemizi sağlıyor :) Bu seriyi gerçekten sevdim, okuması keyifli ve sizi yoran bir yanı yok. Boş bir zamanınızda elinize alıp okumaktan keyif alacağınız bir seri ve bunu ikinci kitabında bize bir kez daha okumaktan zevk alarak hatırlatıyor. Ve arada çıkan sinir katsayımıza rağmen bir sonraki kitap için sabırsız bir şekilde bırakıyor ;)

Konusuna bakalım, daha sonra yine incelemeye devam:

Bir önceki kitaptan da hatırladığımız gibi Alexa'mız doğum yapmıştı, şimdi ise sevgili bebeği Lucy bir yaşındadır. Kitabımız bizi ilk kitabımızından bir yıl kadar sonra, Alexa'nın doğum gününde karşılıyor. Ama öncesinde ilk kitapta eğlenceli bulduğumuz o aşk büyüsünü yaparken görüyoruz Maggie'yi ve Michael ise tam da bunun üstüne şaşırtıcı bir olay yaşıyor. Sonrası ise partide bize şenlik çıkıyor! :D Neyse, heyecanlı gülüşlerimi bir kenara bırakıp ciddi olmaya çalışırsak... Partide ise Nick'in sorumluluklarından kaçışı nedeniyle Maggie zor durumdadır. Çünkü sevgili yeğeni Lucy berbat bir haldedir ve kızımız kesinlikle bu işlerin insanı değildir. Ama eline gelen şansı da kullanıp her seferinde sinir ettiği Michael'e işi devrederek kurtulur, hem nasıl olsa o bir erkektir ve bu işi zaten o yapmayacaktır yani sorun yoktur ;) Ama hiçbir şey düşündüğü gibi olmaz ve bu karşılaşmaları da kendi başına ayrı bir felaket açar. Ya da fırsat mı demeliyim? Orasını okuduktan sonra siz karar verin... :) Sonuç olarak ikilimizi, Milano yolunda ve aileyle tanışmaya giden yeni evli bir çift olarak buluruz. Ve sonrasında başlasın cümbüş diyebiliriz. Çünkü hiçbir şey yakışıklımızın planladığı gibi gitmiyor ve Maggie biz de dahil tüm aileyi kendine hayran bırakıyor -tabi Michael'i de ağzı açık bırakmayı ihmal etmiyor- Zamanla ise sorunlar tek tek çözülüyor ama bu sefer de yeni aile ve yeni sorunlar başlıyor. Peki sizce ilk kitaptan görüp de sevdiğimiz ikilimiz bu kitapta başlarına gelen her şeye rağmen sizce mutluluğu bulabilecek mi? Yoksa yanlış anlaşılmalar çiftimizin sonu mu olacak? Peki ya geçmişin gölgeleri ve getirdiği duvarlar... çiftimiz onları aşabilecek mi? Tüm sorularınızın yanıtları için bu keyifli hikayemizi alıp okumanızı tavsiye ederim ;)

Kitabımızın benim için pek bir sinir bozucu yanı yoktu. Sadece birkaç şeye çok fazla sinirlendim ama neyse ki onlar da kısa sürede halloldu. Ama benim en kızdığım yakışıklımızın başlarda Maggie ile girdiği kavga sonucunda Alexa'ya karşı hislerini sorgulaması ve o süreçte neler hissettiğini okumak oldu. O kısmı beğenmedim -her ne kadar birinci kitaptan da doğru olduğunu görsem de okumak hoşuma gitmedi :( Bir de odun kafalı yakışıklımızın kızımızın gözüne sokmasına rağmen ne kadar mağara adamı kılıklı olduğunu ve sinir olduğu gelenekleri kendi yaptığını görememesi... Bunun dışında ise arada ufak tefek çeviriden mi kitaptan mı kaynaklı bilmem ama anlayamadığım ya da kafa karıştırıcı yerler oldu. Ama öyle rahatsız edici değildi ve okuma akışımı neyseki bozmadı :)

Bu yazarı sevdim cidden, keyifli bir anlatımı var. Tamam ilk kitaplar hep daha iyi olur ve çift odaklı olur, sonrası ise genelde bu tip kitaplarda yetersiz kalır -en azından benim için- ama bu sefer öyle olmadı. Ben sanırım bunu daha çok sevdim. Özellikle de kadın karakterimizin o sertliği ve bu sayede edilen keyifli kavgalar okumam için daha bir gaz oldu bana. Tabe bir de bir sonraki ana karakterimizi daha yakından tanımak da hoş bir ayrıntı oldu :) Bu arada sadece kavga değil başka şeyleri de unutmayalım, sonra romantiklik yoksa okumam diyip kaçırmak olmaz ;) Bu seride en sevdiğim şey her şeyin farkına önce erkeklerin varması ve evlilik fikrine sevdiği kadınları onların ikna etmeye çalışmaları. Söyleyin kaç kitapta var ki bu? Bu nedenle bu seri benim için ayrı bir yerde :) Ve kitabımızın bazen keyifli bazen sinir bozucu ama bir okuma hızımızı arttıran tatlı kavgalarını da yabana atmamak lazım. Romantik hallerde okunsa da ben daha çok buraları okumayı seviyorum nedense :D Beni şaşırtan ve sırıtmamı sağlayan şeyi yani Maggie'nin açıksözlülüğünü de unutmamak gerek. Hele bir yerde yakışıklımıza kalp krizi geçirtiyordu resmen, koptuğum noktaydı :D

 Siz de sizi sıkmayacak, keyifli dialogları olan ve su gibi akıp giden bir kitap istiyorsanız kesinlikle bu seriyi ama özellikle bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi çok çok aman bir seri değil ama kesinlikle okuduğunuza ve vaktiğinize değer :) Kendinize iyi bakın bir dahaki görüşmemize kadar ;)

Şimdi de sıra çekilişimizde! *.*
a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder