İLK ÖPÜCÜĞÜN BÜYÜSÜ (THE MARRIAGE BARGAIN) by JENNIFER PROBST | İLK KİTABA DAİR YORUM


Herkese iyi akşamlar! :) Konuşan Kitaplar ile Blog Turları olarak son saniyelere kadar hala tur yapmaya devam edeceğiz sanırım -.-

Neyse, konumuza dönersek... :D Bugün sizlerle tur kitabımızın ait olduğu serinin ilk kitabı hakkındaki yorumumu paylaşacağım. Ama öncesinde sizlerle tur takvimimizi ve en sonda da çekilişimizi paylaşacağım. Katılmayı unutmayın! Herkese bol şans :)


Tur Takvimi

24.12.2013

Ön Okuma + Trailer: Anime ve Kitap Sever

İlk Kitaba Dair Yorumlar:





Kitabımız öyle çok güzel diye yana yakıla aşık olduğum bir kitap olmasa da kesinlikle okurken oldukça keyif aldığım güzel bir hikayeye sahipti. Ara ara türünden ve olacakları düşünüp tahmin etmekten gerilsem de yazarımız asla tadını bozmamış ve okuduğum diğer kitaplara göre akışı da abartmayarak kesinlikle okumaktan keyif alacağınız bir kitap yazmış. Üstelik elinize aldığınızda farkına varmadan birkaç saatte bitirmeniz de onu daha da okunası yapıyor! :)

Şimdi kısa bir ara verelim ve kitabımızın konusuna dönelim. Daha sonra dedikodulara kaldığımız yerden devam ederiz ;)

Kızımızı Alexa'nın acilen zengin bir kocaya ihtiyaı vardı. Hem de 15.000 nakiti olan zengin bir kocaya! Ve o kadar çaresizdi ki Toprak Ana'ya bir ritüelle istediği kocayı göndermesi için dua etti... Yakışıklımız Nick'in acilen bir eşe ihtiyacı vardı. Ve mümkünse robot gibi olanından. Ah, bir de bir yıl yalandan evli kaldıktan sonra onu rahatsız etmeden çekip gidecek bir tanesine... Sonra ne mi oldu? Bu iki şaşkın genç birbirlerine zıt isteklerle yardım dilediler ve birbirlerinin kucaklarına düştüler. Hem de en umutsuz şekilde ;)

Kitabımız kızımızın gençlik döneminde, Nick'le yaşadığı o utanç verici ve okudukça bizi sinirlendiren olayın olduğu bir zamanda başlıyor. Bu sayede ikilimizin eskiden tanıştığını ama çok da birbirlerini sevmediklerini anlıyoruz. Daha sonrasında ise kitabımız, kızımızın evinin ortasında Toprak Ana'ya ümitsizliğinin son raddesiyle yardım istemek amaçlı yaptığı ritüelle başlıyor. Bizim saf ve iyi niyetli kızımız ritüel bitiminde çalan kapının dualarının kabulu olduğunu sanır ama hayalkırıklığına uğrar, çünkü gelen en yakın arkadaşı Maggie'den başkası değildir. Ama bilmediği en yakın arkadaşının gerçekten de dualarını gerçekleştirecek kişi olduğudur. Çünkü Maggie aynı zamanda Nick'in kardeşidir ve Alexa'ya yardım ederek hem de ağabeyine yardımcı olur. Böylece kitabımız daha anlaşma kısmından başlayarak bizi keyifli bir yolculuğa çıkarmaya başlar :) En başta kızımız ve oğlumuz için sadece işten ibaret olan bu duygusuz anlaşma iki inatçı keçinin ve tutku ateşinin de faydasıyla yavaş yavaş etkisini yitirmeye başlar. Ama yazar bu rahat durur mu? Elbetteki hayır! -.- Önümüze kimi zaman engeller kimi zaman da ayrılık kimi zaman da başka şeyler çıkarır. Peki ya sizce çiftimiz birbirlerinin tüm zıtlıklarına rağmen birlikte olabilecekler mi? Ya da geçmişte olduğu gibi iki genç aralarındaki şeyi görmezden gelecek ve kendi yollarına mı gidecek? Peki ya sırlar, Gabriel ve Kont? Gabriel ve Kont mu? ^^ Onların kim olduğunu, hikayedeki yerini ve keyifli bir aşk öyküsünü okumak için kitabımızı okumanızı kesinlikle tavsiye ederim. Bir de not, yanınızda ikinci de olsun, aldığınız o hoş tatla bir sonraki kitaba başlamak isteyebilirsiniz ;)

Kitabımız hakkında sevöediğim kısım sanırım çok fazla geri çekilme olması ve beni çıldırtması oldu. Tabi Gabriel denen kadından ve ona olan sinirinden bahsetmeye gerek görmüyorum bile! Bir de bir ayrılık sahnesi var ki, keşke daha önlerde bir yerde olsaydı diyorum. Nedense bana hikayenin o kısmında olması hoş gelmedi. Ama sonrasında çok iyi bir şekilde toparlanıldığı da bir gerçek *.* Yazarımız gerçekten de hoş bir hikaye yaratmış :)

Özellikle sevdiğim kısımlar ne diye sorarsanız hiç şüphesiz o tatlı ve okumaktan keyif aldıran atışmaları derim. Okurken sürekli bir gülücük saçmadım değil. Kimi zaman, yok yok çokça, Nick'e kızdım ve bazı yerlerde sinir oldum ama sonlardaki hali ve bazı itiraflarından sonra kıyamadım bile :) Hele sondaki o iki yer... Gerçekten de bir kez daha okuyabilirim. Dediğim gibi kitabımız çok çok aman değil ama kendini sevdirmesini ve bir kez daha okutmasını kesinlikle biliyor. Sizin de huzurlu ve boş bir vaktiniz varsa emin olun okumaktan pişmanlık duymayacaksınız ;)

İkinci kitap yorumumda
görüşmek üzere :)
Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın!
Bol şanslar...
a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder