4. GÜN | HOBBİT by J.R.R TOLKIEN | KİTAP ve FİLM FARKI


Herkese iyi pazar akşamları :)

Bugün sizlerle kitabımız ve filmimiz arasındaki birkaç farkı paylaşacağım ama önce ilk filme dair yorumumu okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz... Ve unutmadan buradan da kitabımıza dair yorumuma ulaşabilirsiniz... Farkları paylaştıktan sonra da çekilişimize katılmanız için rafflecopter'ı koyacağım en sona. Kaçırmayın ;)

Öyleyse öncelikle bugün neler varmış ona bakalım daha sonra da etkinliğimize başlayalım :)


Tur Takvimi

15.12.2013

Alıntılar: Kitaplarım ve Ben

Film ve Kitap Farkı: Kördüğüm Hayaller

Hobbit 2 Film Yorumları:




Takvimiz yardımıyla bugünkü turu tamamlamayı unutmayın! ;) Şimdi de sıra geldi kitabımız ve filmimiz arasındaki farklara:

Filmimiz genel olarak kitabımıza sadık kalsa da bazı yönlerden değiştirilmiş ya da eklenmiştir. Açıkçası kitap çocuklara yönelik olduğu için bu ekleme ya da değişimler bence filmi daha da muhteşem yapmış, ki bence bazıları gerçekten olmalıydı da ama bazı kısımlar da var ki değişip değişmemesi pek bir fark yaratmamış :) Öyleyse birlikte nelermiş onlar, hepsine bir göz atalım...


1. İlk olarak sanırım Üç İğrenç Troll sahnesini söylebilirim. Aslında o kadar bir fark yaratmadı buradaki sahneler ama yine de daha önce kitabı okuduğum için bana biraz garip geldi. Ve benimsemem uzun sürdü. Çünkü bazı kısımlar aynı olsa da bazı ufak kısımlarda yapılan değişimler ve son rötuş beklenmedik olduğundan ilk başta afallattı. Peki hangisi daha iyi diye soracak olursak, sanırım kitaptaki hali daha beğendim nedense :)


2. Kitapta olmayan bir karakter kendileri. Ve ilk gördüğümde bir şaşkınlık yaşamıştım. Çünkü kitapta Gandalf, Bilbo ve cücelerimize yardım eden aslında ayıya dönüşebilen, oldukça gizemli ve bence bir o kadar da sinir bozucu bir karakterdi. Bu nedenle Radagast kesinlikle değiştirilmesine memnun olduğum bir karakter oldu :) Ve kendisi Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit'te sözü edilen 5 büyücüden biridir...


3. Kendisi kitapta yer alsa da aslında bu kadar önemli bir yeri yoktu. Ama filme uyarlarken yapılan değişiklik sonucu Thorin ile kanlı bıçaklı düşman olarak karşımıza çıkar Azog. Ve böylece filmde kendine önemli bir yer bulmuş olur. Açıkçası bu konuda ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum. İkinci filmi izledikten sonra iyi mi yoksa kötü mü olmuş değişim karar vereceğim ;)


4. Kitabın en büyük eksilerinden biridir ki hiiiç kadın karakterimiz yoktu :D Tüm kitap boyunca sadece erkek karakterlerle karşılaşıyorduk ve kadın karakterlerin adı dahi geçmiyordu. Bu yüzdendir ki filmde yapılan bu değişimle kadın karakterlerin yer alması tartışmasız en iyi değişimlerden, farklardan biri oldu :) 


5. Yine kitapta olmayan, ama filmde yer almasından keyif aldığım sahne var. Aslında kadın karakter olmadığından Galadriel zaten yok ve kitapta da zaten AyrıkVadi kısmını bu kadar görmüyoruz. Hatta ne kadar kısa olduğundan da yakınmıştım :( Dediğim gibi Galadriel olmadığı gibi böyle bir toplantı bölümü, dolayısıyla da Saruman etkeni de yok kitabımızda. Her ne kadar izlerken Saruman'ın olmasına gıcık, sinir ve uyuz olsam da oldukça hoş bir sahneydi. İtiraf etmem gerek ;)


6. Son farkımız ise en büyük olana, Nakromansır'a (The Necromancer) gidiyor! Kitapta kesinlikle olmayan bir bölümün olmayan bir başrol oyuncusu kendisi. Ki ilk gördüğümde en çok şaşırdığım ve meraklandığım kısım kesinlikle bu oldu. Zaten Nekromansır konusu nedense bende biraz merak uyandıran bir konu olduğundan nereye gideceğini, yapımcıların nereye götüreceklerini oldukça merak ediyorum :)


Benden bugünlük bu kadar :) Bir sonraki turumuzda ve etkinliğimizde görüşmek üzere ;) Bizi takip etmeye devam edin ve çekilişimize katılmayı sakın unutmayın! 

Ayrıca çekilişteki katkılarından dolayı İthaki Yayınları ve Hayal Karamanları 'na teşekkür ederiz... :)
a Rafflecopter giveaway

Yorum Gönder