MANGA ÖNERİSİ: FIVE by SHIKORI FURUKAWA




Bu mangayı aslında uzuuun bir süredir okuyordum. Sitede hiç manga tanıtımı yapmadığım için durdum düşündüm ve neden olmasın dedim. Okurken oldukça güleceğiniz, erkeklerine biteceğiniz ve kızımızın güçlü ama saf karakterine hayran olacağınız bir manga. Manga normal –kastım fantastik olmaması çünkü bu grup hiç de normal değil!- bir lise hayatını ele alıyor kızımız üzerinden. Hadi konusuna bir göz atalım:




Kızımız Hina Asou, ailesinin işi nedeniyle sürekli taşınan ve okul değiştirdiği için arkadaşı olmayan bir kızdır. Bir gün çok mutlu bir şey öğrenir. O da bu yeni taşındıkları yerin artık son durakları olacağıdır. Kızımız buna çok seviniyor zira artık arkadaşı olabilecek ve belki birisiyle güzel bir aşk yaşayabilecektir. Bunları düşünedursun okula gidince bir kız ve bir oğlan görür. Ve birbirleriyle hallerini hoş bulmayınca kendi kendine böyle bir aşkı değil de yanında olmaktan mutluluk duyacağı düzgün bir aşkı istediğini söyler.
  

Daha sonra sınıftan içeri girir ve arkadaşları ile tanıştırılır. Ama o da ne! Tüm sınıf erkektir ve kızımız ezelden beri hep kıskandığı kız arkadaş dostluğunu bulamayacağı için üzülür. Sınıfın böyle olma nedeni de; sınıfların sınav sonucu başarıya göre belirlenmesi ve en iyi sınıfa ilk kez bir kızın gelmesidir. Sınıftaki ipe sapa gelmez ve mangamızın salak erkek karakterleri oluşturan topluluğun buna ne kadar sevinip, kızımız için coşkulu bir karşılama yaptıklarını söylemem gerek yoktur.



Neyse, kızımız daha sonra yerine geçince sıralardan beşinin boş olduğunu görür. Kendi kendine düşünürken bizim 5 yahşi ve cool kafadarlar içeri girer. Onlardan birini hemen tanımıştır kızımız –acaba nerden??? O da kızımızı tanır ve gelişen olaylar sonucu bu beşli arkadaş olur. Yani öhöömm… kızımıza göre öyle olur. Çünkü manga ilerledikçe bu beşlinin kızımıza sadece arkadaşlık mı yoksa başka şeyler mi beslediklerini okudukça her biri için sorguluyoruz.


 İşte karşınızda beşlimiz ve üste de şapşal bir hoca...



Manga gerçekten komik. Beşlinin arasında her tarzdan ve tipten kişiler mevcut. Okurken bazıları şaşırtıyor, bazıları bizi talihi yüzünden üzüyor ve bazıları da kişilikleri-becerileri ile kendilerine hayran bırakıyor. Sadece erkekler değil kızımız da kimi zaman bizde tüm bu duyguları uyandırabiliyor. Zira kızımız kahve içince sapıtan, dövüşmeyi bilen ama hep narin diye korunulan, kız arkadaşı olsun isteyen ama beşliden kıskanıp arkadaşı olmayor diye üzülen, çocuksu bir saflığa sahip olan ve yemek yapması tam bir facia olan oldukça komik biridir.




Manga sadece bunların etrafında dönmüyor. Manga ilerledikçe başka gruplarla karşılaşmalarını ve bazılarıyla dost olmalarını keyifli ve komik bir süreç içinde okuyoruz. Hem onlara da gerek yok, sadece bizim beşlimizin olduğu yerler bile yaramazlık. Her günleri ayrı bir aksiyon ve komedi içinde geçiyor.



Mangayı ben İngilizce olarak takip ediyorum ama bazı sitelerde Türkçe olarak da rastlamıştım.

Umarım sizi sıkmadan ve ilginizi çekecek bir biçimde bilgi vermişimdir.

Ayrıca manganın 54 sayısı olduğunu –cilt, sayı ya da bölüm bilemedim şimdi- söyleyeyim de rahatlayın. Okudukça okuyasınız gelirse önünüzde oldukça uzun bir keyif var!



Sonuna kadar sabrettiğiniz için teşekkürler.

Keyifli okumalar!


Yorum Gönder