İLK DEFA (LOSING IT) by CORA CARMACK | YORUM


Pena Yayınları'ndan çıkan ve turunu yaptığımız İlk Defa by Cora Carmack kitabımız hakkında yorumumu yapacağım akşamdan herkese merhabalar :) 

Bugün sizlerle kitaba dair yorumumu paylaşacağım turumuz kapsamında ama öncesinde sizler için tur takvimimizi yayınlayacağım. Bu arada daha öncesinde Ön Okuma'mızı göremeyenler buraya tıklayarak... ön okumaya ulaşabilirler ;) Herkese keyifli okumalar ve bugünkü turu tamamlamayı unutmayınız :D


Tur Takvimi

23.01.2014

Yazar Söyleşisi: Yorum Durağım

Dream Cast ve Playlist: Saklama Kabı




Yetişkin okuyucular içindir.
Ait olduğu serinin ilk kitabıdır.
Keyifli okumalar... :)

Kitaba ilk başladığımda her şeyin çok hızlı geliştiğini düşündüm. Ve okudukça şaşkınlığım arttı. Aslında kitabı daha önce TugceninKitaplığı'nda yorum olarak okumuş ve beğenmiştim. Bu nedenle elime aldığımda kapağı dışında hiçbir şeye dikkat etmeden okudum. Ayrıca okurken daha önce aklımda kalanların da zamanla uçtuğunu farkettim. Bu sebeple sanırım daha bir keyifli oldu okuması benim için. Kendimi hazırlamadan okuduğum için çoğu yerde daha önce başka kitaplarda vermediğim tepkileri verdim ve sonra durup kendi halime güldüm. Kısacası benim için kesinlikle keyifli bir okuma oldu bu kitap. Ve Pena Yayınları ile tanışmam :) Tabi aynı sebeple olmazsa olmaz sinir edici sahneler de daha fazla çileden çıkardı beni ama olsun, kesinlikle sevdim ben bu kitabı ;)

Tamam şimdi duygularıma ara verip kitabımızın konusuna bir göz atalım:

Kitabımız, kızımız  Bliss ve arkadaşı Kelsey'in konuşmalarıyla başlıyor. Daha doğrusu kızımızın bakire olduğunu itiraf etmesi ve bunun sonucunda da uçuk arkadaşının onu bu durumdan kurtarmak istemesi -kızımız da buna razı, zorlama yok-, birlikte bir bara gitmek üzere hazırlanmalarıyla başlıyor. Bu ve bar kısımlarını okurken hallerine güldüm ve neler olacağını merakla okudum. Çok da ciddiye almadım hatta çünkü oradaki tiplerden bahsetmeleri ve kızımızın duyguları bana yakışıklımızla tanışma faslının daha sonra olacağı hissiyatını verdi nedense. Ya da daha kötüsü -hatta korkuncu- o barmenin yakışıklımız olacağını düşündüm. Ama tabi ki böyle şeyler olmadı ve kitabımız bir kez daha hızlı bir manevra yaparak beni de bu tufana kattı ve bize yakışklımızı gösterdi. Ahh, hakkını yememem gerek. Yazar gerçekten de iyi bir seçim yapmış. Şu sıralar bir şey izleyemiyor ya  da okuyamıyor olsam da sınavlar öncesi izlediğim bir dizideki karakteri hatırlatırcasına yahşuhlu bir İngiliz'i bize gösterdi. Hem de ne İngiliz! Aksan desen var, sarışınlığı desen var ve sadece bir İngiliz'de olunca bu kadar etkilendiğim mavi göz de var! Yehet! *.* Kesinlikle gözlerim bu halde oldu bu kısımlardan sonra ve daha fazla şevkle okumaya başladım tabe ;)

Konuya tekrar dönersek -tabi önce hepimiz açılmış çenelerimizi ve hayal dünyasındaki halimizi düzeltip dikkatimizi bana verirsek... Kızımız yakışıklımızla oldukça ilginç bir şekilde tanıştıktan sonra her şey yine olduğu gibi hızlı bir şekilde gelişiyor ama bir anda kendimizi oldu bitti bir durumda bulmuyoruz tabe. Çünkü kızımız oldukça panik ve böyle durumlar hep felaket çeker. Sonucunda ise aradığı o bela geliyor ve bizi kahkalarla bırakıyor :D Bundan sonrasında ise işler daha da karışmaz derken yazar tam da o an sesimizi duymuş gibi korkunç kahkahasını atıyor ve kızımıza bunların daha başlangıç olduğunu göstermek adına kızımız Bliss'in karşısına yakışklımızı oldukça şaşırtıcı bir şekilde tekrar çıkartıyor. Sonrası ise hızlı bir şekilde akıp giden macera tufanı oluyor ;) Tabe bu bizim öyle, çünkü kızımız için hayat hiç de düşündüğü gibi ilerlemiyor ve hayatı öncesini aratır şekilde karışıyor. Sonucunda gelişen olaylar bizi mutlu sona götürse de -ne açısından ve kime göre bilinmez ama- kitap boyunca uzun bir süre hem gerçek yaşamın hem de o tatlı aşkın ve ilkliğin tedirginliklerini, sorunlarını keyifle okuyorsunuz. Peki ya sizce kızımız ve yakışıklımız Garrick hem yasaklılığın hem de sorunlarının üstesinden gelip birlikte olabilecekler mi? Yoksa yakışıklımız kızımızın hayatında o hep unutulmaz olan 'ilk' olarak mı kalacak? Peki ya Cabe, o ne olacak? Diğerleri ve yasaklar? Bu arada Cabe'i okuduktan sonra yaşadığınız merakın ve şaşkınlığın, hatta daha fazla sorunun cevabı için kitabımızı alıp okumanızı tavsiye ederim ;)

Kitap boyunca beni yakışıklımızı konusunda rahatsız eden bir şey yoktu. Genel olarak onu sevdim, hem de ilk gördüğümde onun hakkında oluşan tüm ön yargılarıma rağmen. Hoş o önyargıların çok büyük bir kısmı tasfirden sonra gitmişti ama konumuz bu değil! :D sonuç olarak beklediğimden -umduğumdan- daha farklı biri çıktı ki bu beni oldukça mutlu ve hızlı bir okuyucu yaptı. Öte yandan kızımızı tam olarak sevemedim. Başlardaki hali ve kitap boyunca beni sinir eden kızımız arasındaki fark yüzünden olabilir ama kendine gelmesi ve aklını başına alması sonucunda onu affedip bağrıma bastığımı gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Hayır, yakışıklımız için öyle bir şey yapmıyorum. Yani öyle olsa bile bunu size itiraf etmem :D Ahh, eklemezsem olmaz! Son kısımdaki süpriz de gerçekten çok hoştu, devamını kesinlikle isterim aslında ya *.* 

Sevmediğim kısım ise bana göre bazen her şeyin oldukça ama oldukça hızlı gelişiyor olması oldu. Ya da bana hızlı geldi ama okurken başım döndü gibi hissettim, yine de doğru yerlerde yavaşlama hissi kitabı okurken daha keyif almamı sağlamadı değil. Diğer bir şeyse kızımızın yaptığı bazı şeyler sonucu gelişen olaylardı. Tamam öyle olması gerektiğini ve öyle olunca kitabın kendi tarzı olduğunu bilsem de bu okurken beni sık sık sinir etmedi değil. Hele o kısımlarda kızımızda sezdiğim bir nebze umursamamazlık -ya da sadece Garrick'le dolu olması- beni uyuz etti. Çünkü sorunları çözmek için daha fazla uğraşmalıydı gibi geliyor hep :/ Neyse, sonucunda her şey rayına oturuyor ama ben yine ağıtlarımla kalıyorum :D

Son olarak bazen hızlı, bazen son derece -kızımız sağolsun- sinir eden ama oldukça göz doyuran ve keyif alacağınız hoş bir kitap okumak istiyorsanız "İlk Defa"yı listenize eklemeyi unutmayın. Pişman olmayacaksınız ;) Üstelik İngiliz'leri neden sevdiğimizi de bir kez daha hatırlamak ayrıca güzel olmaz mı? ;)

Kendinize ve kitaplarınıza iyi bakın!
Turu tamamlamayı unutmayınız...
Herkese iyi akşamlar :)

Yorum Gönder