ÖLÜM DEFTERİ (The BUNKER DIARY) by KEVIN BROOKS | KİTAP + YAZAR TANITIMI

Herkese yağmurlu bir günden merhabalar :)

Uzun zamandır blogta aktif değilim biliyorum ama inanın instagramda göreniniz varsa tam gaz okumaya devam ediyorum. Buraya yorum girmememin tek nedeni, okuduğum kitapların kısa kitaplar ya da şiir kitapları olması. Ama onları da biriktiklerinde buraya toplu olarak yine ekleyeceğim ;) Bu arada, instagram hesabımı süpriz hediyeler için de takip etmeyi unutmayın ^^


Bilmeyenler için instagram  hesabım:

Kullanıcı Adım:  kordugumhayaller
 
 
 Bugün sizlerle çıkması için sabırsızlıkla beklediğim bir kitabı tanıtacağım *.* Go'nun fantastik, bilimkurgu ve popüler kültürün yanında böyle okunulması gereken konuları da basmalarına bayılıyorum <3 
 
Hazırsanız, hem kitabımızı hem de yazarımızı tanıyalım:

https://www.goodreads.com/book/show/17210598-the-bunker-diary?from_search=true
Ölüm Defteri by Kevin Brooks
The Bunker Diary
Tür: Genç-Yetişkin Gerçekçi Gerilim Kurgu
Çevirmen: Hilal Dikmen
Editör: Nurten Hatırnaz
Sayfa Sayısı: 297
Yayınevi: Go Kitap!
Yayın Tarihi: Mart 2017
Satın Almak İçin: D&R | Okuoku | Kitapyurdu | Bkm Kitap
 
Konusu:
 
KÖR OLDUĞUNU SANDIM. BENİ BÖYLE KANDIRDI.

Beş aydır sokaklarda yaşayan 16 yaşındaki Linus bir akşam yardım etmek istediği bir adam tarafından ilaçla uyutulup kaçırılır. Kendine geldiğinde bütün odalarına kameralar yerleştirilmiş olan beton bir binada tek başınadır. Günler geçtikçe, onun gibi kaçırılan yeni insanlar gelir. Önce küçük bir kız, sonra genç bir kadın, sonra bir adam, sonra bir adam daha… Her birinin odasına birer defter ve kalem bırakılmıştır. Elinizdeki kitap Linus Weems’in ölüm defteridir.
 
Yazar Tanıtım:
Kevin Brooks 1959'da doğdu ve Exeter, Devon, İngiltere'de büyüdü. 1980'de Birmingham, Aston Üniversitesi'nde Psikoloji ve Felsefe ile 1983'te Londra'da Kültürel Çalışmalar okudu. Kevin Brooks şunlar da dahil olmak üzere çeşitli işlerde bulundu: Müzisyen, benzin istasyonu görevlisi, krematoryum (ölü yakma yeri) görevlisi, kamu memuru, Londra Hayvanat Bahçesi'nde sosis satıcısı, postane katibi ve demiryolu gişesi büro memuru.

Kevin Brooks'un yazarlık kariyerine 2002 yılında Martyn Pig 'i yayınlamasından 2003 yılında Branford Boaz Ödülü'nü kazanan
ve Carnegie Madalyası için kısa listeye giren The Chicken House  ile başladı. 2003'te Guardian Çocukların Kurgu Ödülü ve Booktrust Gençlik Ödülü için kısa listeye giren, aynı zamanda 2004'te Kuzey Doğu Kitap Ödülü alan Lucas 'ı (2002) da yazdı.

2004'te Kissing the Rain  ve Bloodline  ve 2005'te I See You Baby  ve Candy 'i yayınladı. 2006'da 3 kitap yayınladı: Johnny Delgado Serisi -Like Father, Like Son and Private Detective 'in yanı sıra bağımsız bir roman olan The Road of the Dead. Şubat 2008'de bağımsız bir kitap olan Black Rabbit Summer'ı yayınladı.

Kevin Brooks, çocukken dedektif romanları okumaktan keyif alırdı. Yazdığı çeşitli kitapların çoğu taslaklarını suç kurgusu etrafında yazar. Gizemi ve gerilimi sever ve bu bileşenlerin her ikisini de birbirine yerleştirmekten keyif alır ve yazdığı her hikaye benzer şekilde ya da biçimdedir.
 
 
 *****
 
Bir dahaki buluşmamıza kadar kendinize ve kitaplarınıza iyi bakmayı unutmayın... 

Yorum Gönder